Ugnsbakad lax med salsa verde
En grön sås, eller salsa verde som den kallas går att göra på många sätt, men färska örter är alltid huvudingrediensen. Här mixas salladsblad med basilika, persilja, kapris och vitlök till en riktig smakexplosion. Blanda den med kokta morötter och potatis och servera som tillbehör till ugnsbakad lax.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 morötter
Salsa verde
1 huvudsallad
1 kruka basilika
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 msk vatten
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 port laxfilé (à 140 g)
Till servering
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2546 KJ / 604 kCal
Fett30 g
Salt2.75 g
Kolhydrater47 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad menas med 1 huvudsallad? Betyder det ett salladshuvud eller ett salladsblad? I anvisningarna står det, ”lägg salladsblad”. Det ger inte heller någon ledning om det är ett eller flera salladsblad vi pratar om
Anna-karin
2023-02-25