Ugnsbakad lax med salsa verde

14
0
Ugnsbakad lax med salsa verde

En grön sås, eller salsa verde som den kallas går att göra på många sätt, men färska örter är alltid huvudingrediensen. Här mixas salladsblad med basilika, persilja, kapris och vitlök till en riktig smakexplosion. Blanda den med kokta morötter och potatis och servera som tillbehör till ugnsbakad lax.

Skriv ut
Ugnsbakad lax med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
morötter

Salsa verde

1
huvudsallad
1
kruka basilika
1/2
kruka persilja
1
vitlöksklyfta
1 msk
kapris
3 msk
vatten
2 msk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé (à 140 g)

Till servering

250 g
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 604 kCal
Fett 30 g
Salt 2.75 g
Kolhydrater 47 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept