Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt

71
2 Klimatsmart
Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Vidga dina soppvyer och prova en mustig marockansk soppa, sprängfylld av antioxidanter och vitaminer. En kryddig harira som rundas av med en klick yoghurt och varma pitabröd.

Skriv ut
Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2
stjälkar stjälkselleri
2
morötter
1 tsk
kummin
2 msk
riven färsk ingefära
2 msk
olivolja
1 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
mald kanel
1/2 tsk
mald koriander
2
lagerblad
2 msk
tomatpuré
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 g
krossade tomater
1
förp kokta kikärter (à 400 g)
1
kruka persilja
-
salt och svartpeppar
1/2
citron

Till servering

pitabröd (gärna fullkornsbröd)
matyoghurt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Zineb

12/15/2020

Man ska inte ha vitlök i harira!

Emmelie

12/9/2020

Tyckte inte att jag fick till smakerna med de mått på kryddorna enligt receptet. Fick lägga till lite extra. Jättegott dock med kikärter i!

Näringsvärde per portion

Energi 1939 KJ / 464 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 62 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept