Lins- och svamppasta med ruccola
Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och får sin smak av bland annat passerade tomater och vitlök. Toppa rätten med ruccola, salladsärtor och solrosfrön och måltiden är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
150 g ostronskivling
150 g shiitakesvamp
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
4 port pasta (gärna fusilli fullkorn)
150 g salladsärtor
65 g rucola
1/2 dl solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer