Lins- och svamppasta med ruccola

7
0 Klimatsmart
Lins- och svamppasta med ruccola

Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och får sin smak av bland annat passerade tomater och vitlök. Toppa rätten med ruccola, salladsärtor och solrosfrön och måltiden är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Lins- och svamppasta med ruccola

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2
purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
150 g
ostronskivling
150 g
shiitakesvamp
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
500 g
passerade tomater
1
grönsaksbuljongtärning
4
port pasta (gärna fusilli fullkorn)
150 g
salladsärtor
65 g
rucola
1/2 dl
solrosfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna med lite salt i en stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1917 KJ / 458 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept