Lins- och svamppasta med ruccola

Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
0
Lins- och svamppasta med ruccola

Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och får sin smak av bland annat passerade tomater och vitlök. Toppa rätten med ruccola, salladsärtor och solrosfrön och måltiden är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Lins- och svamppasta med ruccola

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
150 g ostronskivling
150 g shiitakesvamp
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
4 port pasta (gärna fusilli fullkorn)
150 g salladsärtor
65 g rucola
1/2 dl solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med svamppytt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Juliga vegobullar
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen portabello- och linssallad med citronsås
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga