UNDER 45 MIN | Medel

Lins- och svamppasta med ruccola

Kan man få nog av tomatbaserade pastarätter? Vi tror inte det. Så här kommer en lins- och svamppasta som innehåller både ostronskivling och shiitakesvamp, och får sin smak av bland annat passerade tomater och vitlök. Toppa rätten med ruccola, salladsärtor och solrosfrön och måltiden är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och ärtorna.
  2. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär svampen i bitar.
  4. Fräs purjolök och svamp i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och låt fräsa någon minut.
  5. Rör i linser, passerade tomater och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 15 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa salladsärtorna och låt de koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna av pastans koktid.
  7. Servera pastan med lins- och svampsås, salladsärtor, ruccola och solrosfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Rosta solrosfröna med lite salt i en stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1/2 purjolök (à ca 150 g)
  • 150 g ostronskivling
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 port pasta (gärna fusilli fullkorn)
  • 150 g salladsärtor
  • 65 g ruccola
  • 1/2 dl solrosfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 1917 kJ / 458 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept