Paprikayoghurt med torsk

9
1
Paprikayoghurt med torsk

Att utöka sin repertoar av fiskrätter är aldrig fel! Det här är ett enkelt och läckert recept på torsk i ugn med kokt potatis till. En härlig röra av fräst paprika, tomat, vitlök och yoghurt ger mycket smak till den milda torsken. En nypa cayennepeppar ger röran lite riv. Alltsammans serveras med en krispig machesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Paprikayoghurt med torsk

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna Marilyn)
500 g
grillade paprikor
250 g
körsbärstomater
2
vitlöksklyftor
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
1 krm
peppar
2 msk
olivolja
600 g
torskfilé
-
salt och peppar
1
kruka persilja
1 dl
matyoghurt
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Susanne

11/22/2013

Det här var helt okej. Röran blev rätt stark och var lite oväntad just till fisk. Men rätt gott ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 469 kCal
Fett 10 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept