Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikayoghurt med torsk

Att utöka sin repertoar av fiskrätter är aldrig fel! Det här är ett enkelt och läckert recept på torsk i ugn med kokt potatis till. En härlig röra av fräst paprika, vitlök och yoghurt ger mycket smak till den milda torsken. En nypa cayennepeppar ger röran lite riv. Alltsammans serveras med en krispig machesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skär paprikorna i mindre bitar.
  5. Skala och hacka vitlöken. Fräs försiktigt vitlök och de torra kryddorna i olivoljan i en kastrull tills vitlöken är mjuk.
  6. Lägg paprikan i kastrullen och fräs ytterligare ca 3 minuter och låt svalna.
  7. Skär torsken i portionsbitar, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Grovhacka persiljan och rör ned i paprikafräset tillsammans med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera potatisen med torsk, paprikayoghurten och mâchesallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis (gärna Marilyn)
  • salt och peppar
  • 500 g grillade paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl matyoghurt
  • 65 g machesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1799 kJ / 429 kCal