Paprikayoghurt med torsk
Att utöka sin repertoar av fiskrätter är aldrig fel! Det här är ett enkelt och läckert recept på torsk i ugn med kokt potatis till. En härlig röra av fräst paprika, tomat, vitlök och yoghurt ger mycket smak till den milda torsken. En nypa cayennepeppar ger röran lite riv. Alltsammans serveras med en krispig machesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Marilyn)
500 g grillade paprikor
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm peppar
2 msk olivolja
600 g torskfilé
salt
peppar
1 kruka persilja
1 dl matyoghurt
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 469 kCal
Fett10 g
Salt2.8 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! La däremot yoghurtröran som ett täcke på fisken och lät den gå med i ugnen, det blev supergott!
Frida
2021-03-04Det här var helt okej. Röran blev rätt stark och var lite oväntad just till fisk. Men rätt gott ändå.
Susanne
2013-11-22