Bellaverde med kvarngrynssallad och persiljeyoghurt
Denna rätt kommer att explodera i din mun! Vi låter ingredienslistan tala för sig själv; bönor, aprikoser, dijonsenap, persilja, sambal och bellaverde. Det kanske tycks vara för många smaker, men vi lovar dig att väl på din tallrik så kommer de gifta sig utmärkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020
Ingredienser
4 portioner
Kvarngrynssallad
4 port kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kidneybönor
1 msk olivolja
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 dl torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 10 st) eller 6 färska aprikoser
65 g babyspenat
Sås
1 ask färsk persilja (à ca 20 g)
2 dl matyoghurt
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Bellaverde
2 förp bellaverde (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1885 KJ / 452 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös och tråkig
Elin
2020-03-23Vi kände att något saknades och stekte halloumi. Blev kanongott. Tror lax på valfritt vis passar bra också.
Sebastian
2020-01-21Jag råstekte bellaverden i olivolja och pressad vitlök,som det tipsades om i receptet. Jättegott
Alexandra
2020-01-17Hej Alexandra! Kul att du gillade tipset. Råstekt bellaverde eller vanlig broccoli är verkligen super smarrigt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-17