Hoppa till sidans innehåll

Får det lov att vara en lyxig råraka med löjrom? Kanske rårakor i våffeljärn? Eller varför inte rårakor till förrätt, stekta i miniformat? Oavsett vad du är ute efter har vi receptet för dig!

Tips: Här hittar du alla våra recept med potatis!

 • Rårakor med lök, ostkräm och svamp

  Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!

  - Rårakor med lök, ostkräm och svamp

  Spara

 • Små rårakor med palsternacka, smetana och rom

  Rårakor är en klassiker som passar till både vardag och fest, här gör vi dem i liten storlek till och med smak av palsternacka, och serverar vid festliga tillfällen med löjrom, pepparrotskräm, krispigt äpple och frisk dill.

  - Små rårakor med palsternacka, smetana och rom

  Spara

 • Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

  Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.

  - Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

  Spara

 • Råraka med löjrom

  Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

  - Råraka med löjrom

  Spara

 • Rårakor i våffeljärn

  Att göra rårakor i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska rårakor med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.

  - Rårakor i våffeljärn

  Spara

 • Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

  Oj oj OJ den här rårakan med rödbetor med mögelost och valnötter får alla rårakeälskare där ute att gråta på grund av så gott.

  - Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

  Spara

 • Currykryddade rårakor med halloumisallad

  Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.

  - Currykryddade rårakor med halloumisallad

  Spara

 • Rårakor

  Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

  - Rårakor

  Spara

 • Rårakor med festliga tillbehör

  För att lyxa till det lite så kan du servera dina rårakor tillsammans med härliga och festliga tillbehör som stenbitsrom, dill, crème fraiche och rödlöksringar.

  - Rårakor med festliga tillbehör

  Spara

 • Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

  Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

  - Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

  Spara