Rårakor med lök, ostkräm och svamp

12
1
Rårakor med lök, ostkräm och svamp

Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Rårakor med lök, ostkräm och svamp

Ingredienser

4 portioner

Rårakor

2
gula lökar
2 msk
smör
800 g
potatis
3/4 tsk
salt
ca 25 g
smör (till stekning)
ca 4 msk
rapsolja (till stekning)

Ostkräm

2 dl
crème fraiche
2 dl
riven Västerbottensost
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar

Svamp

250 g
blandad färsk svamp
2 msk
smör

Till servering

1/2 dl
skalade rostade hackade hasselnötter
1/2 dl
granatäppelkärnor
1 dl
hackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Använd gärna två stekpannor samtidigt när du steker rårakor så går det snabbare.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Erika

12/29/2020

Vi hoppade över hasselnötterna, men denna rätt blev en väldigt uppskattad bjudlunch! Jättegott!

Testa liknande recept