Rårakor med lök, ostkräm och svamp
Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Rårakor
2 gula lökar
2 msk smör
800 g potatis
3/4 tsk salt
ca 25 g smör (till stekning)
ca 4 msk rapsolja (till stekning)
Ostkräm
2 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Svamp
250 g blandad färsk svamp
2 msk smör
Till servering
1/2 dl skalade rostade hackade hasselnötter
1/2 dl granatäppelkärnor
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 730.4 kCal
Fett55.9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater39 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men för mig tog det inte <45 min om löken ska stekas i 20 min och rårakorna 4-5min per sida… (Om man inte har ett stekbord som rymmer alla)
Oscar
2022-04-12Den här alltså! Tog bort hasselnötter och granatäpplen och lyxade med en klick löjrom på toppen, så gott
Hanna
2021-12-21Typ det godaste jag ätit!!!
Helen
2021-09-25