Rårakor med lök, ostkräm och svamp

20
4
Rårakor med lök, ostkräm och svamp

Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Rårakor med lök, ostkräm och svamp

Ingredienser

4 portioner

Rårakor

2 gula lökar
2 msk smör
800 g potatis
3/4 tsk salt
ca 25 g smör (till stekning)
ca 4 msk rapsolja (till stekning)

Ostkräm

2 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Svamp

250 g blandad färsk svamp
2 msk smör

Till servering

1/2 dl skalade rostade hackade hasselnötter
1/2 dl granatäppelkärnor
1 dl hackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Använd gärna två stekpannor samtidigt när du steker rårakor så går det snabbare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Oscar

2022-04-12

Gott, men för mig tog det inte <45 min om löken ska stekas i 20 min och rårakorna 4-5min per sida… (Om man inte har ett stekbord som rymmer alla)

Hanna

2021-12-21

Den här alltså! Tog bort hasselnötter och granatäpplen och lyxade med en klick löjrom på toppen, så gott

Helen

2021-09-25

Typ det godaste jag ätit!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2060 KJ / 730.4 kCal
Fett 55.9 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 39 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden