Currykryddade rårakor med halloumisallad

Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Ingredienser
4 portioner
Rårakor
900 g mjölig potatis
3 ägg
1/2 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olivolja
Halloumisallad
1 gurka
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruka koriander
200 g halloumi
Het yoghurt
2 dl matyoghurt
1 msk sambal oelek
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!
Maud
2020-09-09