Currykryddade rårakor med halloumisallad
Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
Rårakor
900 g mjölig potatis
3 ägg
1/2 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olivolja
Halloumisallad
1 gurka
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruka koriander
200 g halloumi
Het yoghurt
2 dl matyoghurt
1 msk sambal oelek
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd halloumi och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut halloumin mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt rårakorna med lite spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!
Maud
2020-09-09