Currykryddade rårakor med halloumisallad

6
1
Currykryddade rårakor med halloumisallad

Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Currykryddade rårakor med halloumisallad

Ingredienser

4 portioner

Rårakor

900 g
mjölig potatis
3
ägg
1/2 msk
curry
2
vitlöksklyftor
2 msk
majsstärkelse
1 tsk
salt
1 msk
smör
1 msk
olivolja

Halloumisallad

1
gurka
1
röd paprika
1
rödlök
1
kruka koriander
200 g
halloumi

Het yoghurt

2 dl
matyoghurt
1 msk
sambal oelek

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd halloumi och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut halloumin mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt rårakorna med lite spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Maud

2020-09-09

Riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 553 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept