Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kräftsallad: Skala kräftorna och använd stjärtarna. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skär salladslöken i strimlor. Skär osten i lika stora tärningar. Blanda kräftstjärtar, äpple, salladslök, ost, citronjuice och dill med oljan.
  2. Rårakor: Skala, skölj och riv potatisen grovt. Låt rinna av i durkslag och krama ut vätskan. Blanda potatisen med ägg, salt och peppar. Stek små rårakor av smeten i smör i en stekpanna.
  3. Servera kräftröran till de nystekta rårakorna. Garnera med dillvippor.

Ingredienser

Portioner: 4
Kräftsallad
  • 1 kg hela kräftor
  • 1 syrligt äpple
  • 2 salladslökar
  • 100 g kryddost t ex Boxholms
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 3 msk olivolja
Rårakor
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • smör till stekning
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer