Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ingredienser

4 portioner

Kräftsallad

1 kg  hela kräftor
1   syrligt äpple
2   salladslökar
100 g  kryddost t ex Boxholms
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  finskuren dill
3 msk  olivolja

Rårakor

800 g  potatis (fast sort)
1   ägg
1 tsk  salt
2 krm  peppar
smör till stekning
dillvippa till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

800 gr till en förrätt till 4 pers. Det verkar bli alldeles för mycket. Gjorde gör 2personer och det blev stora förrätter för 4 personer

Ingrid

2021-09-14

Testa liknande recept

Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och kräftrulle med dill och gurka
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga