Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.
Ingredienser
4 portioner
Kräftsallad
1
kg
hela kräftor
1
syrligt äpple
2
salladslökar
100
g
kryddost t ex Boxholms
1
msk
färskpressad citronjuice
1/2
dl
finskuren dill
3
msk
olivolja
Rårakor
800
g
potatis (fast sort)
1
ägg
1
tsk
salt
2
krm
peppar
smör till stekning
dillvippa till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
8
1 st
Kommentar
Ingrid
2021-09-14
800 gr till en förrätt till 4 pers. Det verkar bli alldeles för mycket. Gjorde gör 2personer och det blev stora förrätter för 4 personer
Kommentar
Ingrid
2021-09-14800 gr till en förrätt till 4 pers. Det verkar bli alldeles för mycket. Gjorde gör 2personer och det blev stora förrätter för 4 personer