Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

8
1
Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ingredienser

4 portioner

Kräftsallad

1 kg hela kräftor
1 syrligt äpple
2 salladslökar
100 g kryddost t ex Boxholms
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl finskuren dill
3 msk olivolja

Rårakor

800 g potatis (fast sort)
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning
dillvippa till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Ingrid

2021-09-14

800 gr till en förrätt till 4 pers. Det verkar bli alldeles för mycket. Gjorde gör 2personer och det blev stora förrätter för 4 personer