Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter
Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
500 g potatis (mjölig sort)
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
smör
rapsolja
100 g grovhackade, rostade valnötter
125 g ädelost (gärna saint agur)
ev valnötsolja att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 523 kCal
Fett34.4 g
Salt2.68 g
Kolhydrater36.5 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mumsigt. Dock väldigt kladdigt att göra. Hur river man rödbetor utan att få rödbetssaft över allt..?
Camilla
2021-03-29Jobbigt recept. Omöjligt att göra utan att stänka rödbetssaft överallt. Smakar inget särskilt, svårare än vanliga rårakor att få att hålla ihop. Ungarna åt inte. 😆
Elin
2021-01-21