Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad laktosfri ädelost eller byt mot t ex laktosfri fetaost eller smakrik hårdost. Välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölksproteinfri: byt ut ädelost mot tofu och välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mumsigt. Dock väldigt kladdigt att göra. Hur river man rödbetor utan att få rödbetssaft över allt..?
Camilla
2021-03-29Jobbigt recept. Omöjligt att göra utan att stänka rödbetssaft överallt. Smakar inget särskilt, svårare än vanliga rårakor att få att hålla ihop. Ungarna åt inte. 😆
Elin
2021-01-21