Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

Råraka är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till råriven rödbeta i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med just salta ostar och nötter. Bjud som rejäl förrätt eller lite mer modest mellanrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rödbetor och potatis på den grova delen av rivjärnet.
  2. Krama ut all vätska och lägg rivet i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek små rårakor i smör och olja på medelvärme tills de fått en fin yta på båda sidor, ca 5 minuter. Använd gärna 2 stekpannor!
  4. Toppa rårakorna med nötter och smulad ädelost. Ringla gärna över lite valnötsolja. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad laktosfri ädelost eller byt mot t ex laktosfri fetaost eller smakrik hårdost. Välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölksproteinfri: byt ut ädelost mot tofu och välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Stek gärna rårakorna i två stekpannor samtidigt, de är godast nystekta och krispiga. Varmhåll annars i ugnen på 100 ̊C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 500 g potatis (mjölig sort)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • smör
  • rapsolja
  • 100 g grovhackade, rostade valnötter
  • 125 g ädelost (gärna saint agur)
  • ev valnötsolja att ringla över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2188 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept