Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rårakor med festliga tillbehör

För att lyxa till det lite så kan du servera dina rårakor tillsammans med härliga och festliga tillbehör som stenbitsrom, dill, crème fraiche och rödlöksringar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisarna på rivjärnets grövsta sida. Smaksätt med salt och peppar. Hetta upp en plastbelagd stekpanna och tillsätt olja.
  2. Forma potatisraspet till tunna plättar direkt i stekpannan och stek på ganska svag värme. Vänd när stekytan fått vacker färg och stek tills potatisen känns färdig.
  3. Servera med rom, crème fraiche, rödlöksringar och dill.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar stenbitsrom (à 100 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer