Bild laddas
Matskola

Frasiga rårakor, så gör du!

Dessa läckra skapelser ser både lyxiga och avancerade ut men är egentligen bara råstekt potatis. Steg för steg visar vi hur du blir en mästare på rårakor. Och såklart bjuder vi även på recepttips.

Lyckas med dina rårakor!

Med två enkla moment ror du hem dessa läckerbitar. Sen är det bara att njuta av dem - som de är, som tillbehör eller med en god topping.  

  1. 1. Riv

    Riv den skalade potatisen i matberedare eller på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska ur den rivna potatisen.

  2. 2. Stek

    Värm olja i en panna och lägg ner den rivna potatisen som portionsstora plättar. Stek i omgångar och låt dem droppa av på hushållspapper efter stekning.

Recept på rårakor och olika toppings

  • Rödbetsrårakor med getostcréme

    18
    3
    Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.
    Rödbetsrårakor med getostcréme
  • Potatis- och halloumiråraka

    36
    1
    Med riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och krispig. Dessutom håller den ihop bättre. Toppa med avokado och en klick yoghurt och vips så har du den perfekta förrätten.
    Potatis- och halloumiråraka
  • Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

    65
    2
    Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.
    Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter
  • Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen

    36
    5
    Råraka är en härlig klassiker som alltid går hem! Här serveras krispig råraka med bogfläsk i nytappning. Bogfläsket får god smak när det fått koka med honung och kummin tills lagen får en tjock, sirapsliknande konsistens. Innan servering vänds syrliga äpplen, lök och persilja ner i fläsket.
    Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen
  • Dillråraka med skaldjur

    61
    4
    Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!
    Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs
  • Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

    3
    3
    Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!
    Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Du kanske även gillar...

För tjusig för att äta

Potatisrosor

Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga rosor.
Bild laddas
Gott slut!

Tidningen Buffés nyårsmeny

Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Bild laddas
Gott slut!

Skräddarsydd nyårsmeny

Välj den förrätt, varmrätt och dessert som passar just din fest.
Bild laddas
Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.
Bild laddas
Matskola

Dela en hummer!

Se hit och bli en mästare på att dela denna delikatess.
Bild laddas
Matskola

Öppna ostron, så gör du!

Med rätt teknik är det lätt att öppna denna delikatess.
Bild laddas
Gott nyttigt år!

Nyttigt nyår med skadjur

Ett gott och nyttigt år får du med dessa härligt nyttiga skaldjursrecept
Bild laddas
Matskola

Helstekt oxfilé i ugn

När köttet ska stå i centrum. Vi visar hur du gör, steg för steg.
Bild laddas
Gott nytt!

Lyxiga förrätter till nyår

Inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter.
Bild laddas