Potatisrosor
För tjusig för att äta
Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga rosor.
Matskola
Dessa läckra skapelser ser både lyxiga och avancerade ut men är egentligen bara råstekt potatis. Steg för steg visar vi hur du blir en mästare på rårakor. Och såklart bjuder vi även på recepttips.
Med två enkla moment ror du hem dessa läckerbitar. Sen är det bara att njuta av dem - som de är, som tillbehör eller med en god topping.
Riv den skalade potatisen i matberedare eller på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska ur den rivna potatisen.
Värm olja i en panna och lägg ner den rivna potatisen som portionsstora plättar. Stek i omgångar och låt dem droppa av på hushållspapper efter stekning.
Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Klicka ut dem på plåt i ugnen för att göra det ännu enklare. De blir härligt frasiga! Servera rödbetsrårakorna med getostkräm för en smakrik fullträff till vardagsmiddag.
Med riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och krispig. Dessutom håller den ihop bättre. Toppa med avokado och en klick yoghurt och vips så har du den perfekta förrätten.
Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.
Råraka är en härlig klassiker som alltid går hem! Här serveras krispig råraka med bogfläsk i nytappning. Bogfläsket får god smak när det fått koka med honung och kummin tills lagen får en tjock, sirapsliknande konsistens. Innan servering vänds syrliga äpplen, lök och persilja ner i fläsket.
Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!
Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!
För tjusig för att äta
Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga rosor.
Gott grönt år!
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.
Gott slut!
Välj den förrätt, varmrätt och dessert som passar just din fest.
Matskola
Se hit och bli en mästare på att dela denna delikatess.
Gott nyttigt år!
Ett gott och nyttigt år får du med dessa härligt nyttiga skaldjursrecept
Matskola
Med rätt teknik är det lätt att öppna denna delikatess.
Gott nytt!
Inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter.
Matskola
När köttet ska stå i centrum. Vi visar hur du gör, steg för steg.
Hur mycket går det åt?
Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.