Rårakor är en klassiker som passar till både vardag och fest, här gör vi dem i liten storlek till och med smak av palsternacka, och serverar vid festliga tillfällen med löjrom, pepparrotskräm, krispigt äpple och frisk dill.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Kommentarer
Moa
1/14/2021Vi gjorde detta till förrätt på Nyårsafton, både fint och gott! Syrliga äpplen och den lena smetanan med sting av pepparrot var riktigt fint ihop. Som andra skrivit var det först svårt att få rårakorna att hålla ihop, men efter att ha pressat de hårt i pannan och stekt på dem rejält så gick det bra.
Karolina
1/3/2021Svårt att få rårakorna hålla ihop. Är personligen inte så förtjust i för mkt pepparrot så drog ner rejält på det.
Peter
1/3/2021God smak, men hoppade över fruktdelen med äpple o citron. Helt omöjligt att göra hela rårakor, eftersom de inte hålls ihop av något vid stekningen. Det blev en hög med stekta strån som var goda, så det funkade.