Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt eller crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar bra om blandar i några ägg. Lycka till!!👍
Lennart
2022-05-25”Smeten” enligt receptet höll inte alls ihop för mig, så jag rev ner en halloumi till efter att efter mycket om och men och superkladdiga stekspadar lyckats få ihop två rårakor. Det blev inte bättre, så efter att ha lyckats lyfta ur den tredje så hällde jag resten av ”smeten” i stekpannan och plattade ut och så fick det bli rösti istället. Jag delade kakan i fyra delar som jag vände och sedan tryckte jag ihop det och lät det stå en stund på låg värme. Inte så snyggt att servera kanske men för mig spelade det ingen som helst roll. Det var jättegott!! Tog frysta avocadotärningar som jag låtit tina och sedan mosat. Ruccola till var perfekt. Hade inte skadat om mina jalapenos hade haft lite sting men fantastiskt gott ändå! Nästa gång går jag rakt på röstivarianten dock :)
Jessica
2021-06-22Provade med våffeljärn, de blir ju inte knapriga/frasiga som våfflor så det är något trixigare att få bort dem från järnet, men de höll ihop fint och gick snabbare än att steka!
Filippa
2021-05-11