Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör
Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
400 g sötpotatis
200 g halloumi
3 msk majsstärkelse
ca 25 g smör (till stekning)
ca 4 msk rapsolja (till stekning)
svartpeppar
Till servering
2 avokador
ca 1 dl matyoghurt (10%) eller crème fraiche
1/2 - 1 skivad jalapeño
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2286.7 KJ / 546.2 kCal
Fett42 g
Salt2.3 g
Kolhydrater25.9 g
Protein14.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Knepet är att halloumin smälter och klistrar ihop rårakan. Så pressa ner hårt med stekspaden, då behöver man bara använda nån msk maizena/potatismjöl.
Sara
2023-11-15Suveränt gott! Och så lätt och snabbt att laga!
Sara
2023-10-23Funkar bra om blandar i några ägg. Lycka till!!👍
Lennart
2022-05-25