Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

25
1
Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

Ingredienser

4 portioner
400 g
sötpotatis
200 g
halloumi
3 msk
majsstärkelse
ca 25 g
smör (till stekning)
ca 4 msk
rapsolja (till stekning)
-
svartpeppar

Till servering

2
avokador
ca 1 dl
matyoghurt (10%) eller crème fraiche
1/2 - 1
skivad jalapeño
1
kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt eller crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Magnus

1/12/2021

Går inte ihop när man blandar, blir bara som ett smul.

Redaktionen ICAse

1/13/2021

Hej Magnus! "Smeten" går inte ihop (det har du rätt i) och det ska den inte heller, men när du steker rårakorna så smälter halloumin och den håller ihop rårakan. Hoppas att du gillade rårakorna ändå! Hälsningar Elina

Testa liknande recept