Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

38
5
Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

Ingredienser

4 portioner
400 g
sötpotatis
200 g
halloumi
3 msk
majsstärkelse
ca 25 g
smör (till stekning)
ca 4 msk
rapsolja (till stekning)
-
svartpeppar

Till servering

2
avokador
ca 1 dl
matyoghurt (10%) eller crème fraiche
1/2 - 1
skivad jalapeño
1
kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt eller crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Veronica

2021-02-26

Kan man inte göra dessa i våffeljärn? Gjorde med bara halloumi plus lite potatismjöl & de blev vansinnigt goda.

Redaktionen ICAse

2021-02-26

Hej Veronica! Vilken bra idé! Inget vi har tyvärr testat men om du gör det så kommentera gärna här igen, eller dela en bild på Instagram och tagga med #icarecept och @icasverige. Hälsningar Elina

Christina

2021-01-30

Hade i ca 1 dl riven gratängost också och serverade med nygräddat vitlöksbröd. Mannen älskade det, det var okej för mig, barnen gillade det inte alls.

Magdalena

2021-01-21

Gott men lite klurigt att få rårakorna att hålla ihop, och snarare 2-3 än 4 portioner. Vi åt inlagd jalapeño till, det passade finfint!

Testa liknande recept