Rårakor

Betyg 3.8 av 5.
167 personer har röstat
42
Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Rårakor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis (fast sort)
4   ägg
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
167 personer har röstat

Kommentarer

Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”

Kerstin

2024-04-17

Vill inte såra någon som lärt sig något annat, men detta är raggmunk. Goda de också. Men rårakor är endast potatis i. Och franska rårakor är potatis och lök i.

Kerstin

2024-04-17

Hej! Detta är rårakor och inget annat. Helene

Helene

2024-03-11

Testa liknande recept

Potatisplättar med vitkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisplättar med bacon och lingonsylt
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med olivröra och tomatsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med cottage cheese och lingon
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga