Rårakor

Betyg 3.8 av 5.
172 personer har röstat
44
Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Rårakor

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis (fast sort)
4 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
172 personer har röstat

Kommentarer

Hej alla glada. Kul med många åsikter. Jag skulle säga att detta är en variant av råraka men definitivt ingen raggmunk med tanke på att i Raggmunk (oavsett recept) så använder man kokt potatis. I detta används råriven potatis, därav råraka.

John henrik

2024-08-29

Det här är väl raggmunk 🤔

Karin

2024-08-14

Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”

Kerstin

2024-04-17

Testa liknande recept

Potatisplättar med bacon och lingonsylt
Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och majsplättar med fläskpastrami
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brunchiga äppelplättar
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar - perfekt plättsmet
Betyg 3.9 av 5.
1922 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med olivröra och tomatsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga