Rårakor

Betyg 3.7 av 5.
161 personer har röstat
37
Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Rårakor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis (fast sort)
4   ägg
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
161 personer har röstat

Kommentarer

Detta är fransk rårakor. Raggmunk görs med riven potatis som är i pannkakssmet. Det är skillnaden.

Eva-britt

2023-04-13

Detta är raggmunk, inte rårakor!

Karina

2023-03-31

Det är visst rårakor! Lärt mig laga på det här viset av min mamma som är född 1923👍De blir toppen goda🥰 Lisbeth

Lisbeth

2022-11-12

Testa liknande recept

Potatisplättar med vitkålssallad
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisplättar med bacon och lingonsylt
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och majsplättar med fläskpastrami
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plättar - perfekt plättsmet
Betyg 3.9 av 5.
1702 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med olivröra och tomatsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga