Rårakor
Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis (fast sort)
4 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej alla glada. Kul med många åsikter. Jag skulle säga att detta är en variant av råraka men definitivt ingen raggmunk med tanke på att i Raggmunk (oavsett recept) så använder man kokt potatis. I detta används råriven potatis, därav råraka.
John henrik
2024-08-29Det här är väl raggmunk 🤔
Karin
2024-08-14Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”
Kerstin
2024-04-17