Rårakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisen grovt. Blanda i ägg, mjöl och salt.
  2. Klicka 1 dl av smeten till varje råraka i en stekpanna med lite smör i.
  3. Platta till och stek gyllenbruna på båda sidor. Servera gärna med stekt fläsk och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 4 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan