Rårakor

119
29
Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Skriv ut
Rårakor

Ingredienser

4 portioner
1 kg
potatis (fast sort)
4
ägg
2 msk
vetemjöl
1 tsk
salt
-
smör till stekning

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

119

Kommentarer

Ingela

2021-09-12

Det är ju inte ovanligt att man sammanblandar rårakor och raggmunkar, men som jag förstått det så är raggmunkar mer likt en pannkakssmet med rivna potatis. Rårakor är oftast bara potatis, salt, men för att binda ihopa mer, så kan man blanda i ägg och gärna lite mjöl, då även potatismjöl. Mjölet är såsom vid tillredning av sås, bara lite, vilket inte är fallet med raggmunk. Oavsett så är bägge jättegoda. Jag brukar även riva i lite morötter, vilket ger en annan dimension

Christian

2021-08-01

Lite märkligt att ICA låter detta ligga kvar så länge utan att ändra som det är eftersom det uppenbarligen är någon form av raggmunk och inte råraka? Nu kommer det dessutom upp som toppresultat för mig i Google när jag söker på "råraka"..

Percy

2021-05-18

Mycket bra ! ! !

Testa liknande recept