Hoppa till sidans innehåll

Smördeg är tilltuggens heliga graal. ALLT blir gott så länge smördegen finns med. Här tipsar vi om 13 ljuvliga tilltugg som får det att vattnas i munnen bara vi tittar på dem!

Elin Nordström

  • Smördegsinbakade oliver

    Smakrikt tilltugg som går snabbt att tillaga! Oliver bakas i smördeg och toppas med sesamfrön. De inbakade oliverna är perfekta aptitretare på festen.

    - Smördegsinbakade oliver

    Spara

  • Prästostsnurror med hasselnötter

    Smördegssnittar är ett perfekt tilltugg till mingelfester och passar till såväl glögg som skumpa. Snabblagat med färdig smördegsrulle som fylls med godsaker som rostade hasselnötter och persilja. Hjälten är riven lagrad prästost som gör dessa ostsnurror till festen medelpunkt.

    - Prästostsnurror med hasselnötter

    Spara

  • Flarn med sardeller och sparris

    Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

    - Flarn med sardeller och sparris

    Spara

  • Snabb smördegspizza med svamp

    Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

    - Snabb smördegspizza med svamp

    Spara

  • Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

    Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

    - Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

    Spara

  • Prinskorvsrullar med sesamfrö och tomatdip

    Förnya ditt julbord och bjud på goda prinskorvsrullar med sesamfrö och tomatdipp. Smördegs inbakad korv kallas även pigs in a blanket. Enkelt att göra i ugnen, enkelt att servera och enkelt att äta, bara doppa korvrullarna i tomatdippen.

    - Prinskorvsrullar med sesamfrö och tomatdip

    Spara

  • Chèvrepizza med grönkål

    Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

    - Chèvrepizza med grönkål

    Spara

  • Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm

    Smältande goda smördegsflarn med skivor av najadlax och en klick len ostkräm gjord på svecia och crème fraiche. Perfekt mingelmat för både lunch- och middagsbuffén!

    - Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm

    Spara

  • Päron- och ädelostflarn

    Bjud på dessa frasiga päron- och ädelostflarn till drinken, på festbuffén eller som en liten förrätt. Du gör dem enkelt med färdig smördeg som penslas med ägg och sedan toppas med söta, tunna päronskivor och salt ädelost. Toppa med knapriga valnötter – klart!

    - Päron- och ädelostflarn

    Spara

  • Snittar med Västerbottensost och löjrom

    Detta recept på snittar med smördeg, Västerbottensost och löjrom är utmärkt att servera som plockmat till fest. Du gör snittarna av bland annat smördeg, ägg, crème fraiche, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och löjrom. Lyxigt och utsökt.

    - Snittar med Västerbottensost och löjrom

    Spara

  • Smördegspizza med pumpa och manchego

    En pizza gjord på smördeg är lika enkelt att göra som det är gott! Perfekt som frasiga snittar till glöggfesten eller till tolvslaget på nyårsafton. Smördegspizzan toppas upp med tunt hyvlad pumpa, spansk manchegoost och rostade mandlar! Succé!

    - Smördegspizza med pumpa och manchego

    Spara

  • Kanapé med smördeg och rökt lax

    Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

    - Kanapé med smördeg och rökt lax

    Spara

  • Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

    Enkel, snabb och dessutom snygg förrätt fixar du enkelt med detta recept. Smördegen gräddar du i ugnen mellan två plåtar för att hålla den platt. Färskosten blandas med dill och på toppen lägger du vackert röd och svart stenbitsrom. Vips är förrätten, alla kommer att prata om, är klar att servera.

    - Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

    Spara