Smördeg är tilltuggens heliga graal. ALLT blir gott så länge smördegen finns med. Här tipsar vi om 8 ljuvliga tilltugg som passar till festen eller middagsbjudningen.

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept som passar till festen!

 • Prästostsnurror med hasselnötter

  Smördegssnittar är ett perfekt tilltugg till mingelfester och passar till såväl glögg som skumpa. Snabblagat med färdig smördegsrulle som fylls med godsaker som rostade hasselnötter och persilja. Hjälten är riven lagrad prästost som gör dessa ostsnurror till festen medelpunkt.

  - Prästostsnurror med hasselnötter

  Spara

 • Flarn med sardeller och sparris

  Frasig smördeg möter spröd sparris i en örtig och ostig ”midsommarpizza”. Det frasiga smördegsflarnet med en smakrik och krämig fyllning av ricotta och parmesan känns som en värdig nytändning för den som ätit en västerbottenspaj för mycket i sina dagar.

  - Flarn med sardeller och sparris

  Spara

 • Snabb smördegspizza med svamp

  Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

  - Snabb smördegspizza med svamp

  Spara

 • Korvmumier

  Pigs in a blanket är korvar som rullas in i smördeg. Det här är i princip samma sak förutom att vi format dem till läskiga mumier. Avnjut med blod, förlåt vi menar ketchup.

  - Korvmumier

  Spara

 • Chèvrepizza med grönkål

  Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

  - Chèvrepizza med grönkål

  Spara

 • Kanapé med smördeg och rökt lax

  Rökt lax, gräddfil och dill är en klassisk smakkombination när du skapar lika goda som festliga snittar. Kanapéer är vanligtvis synonymt med olika sorters mjuka brödbitar. Med frasig smördeg blir det i stället en härlig mix av olika texturer.

  - Kanapé med smördeg och rökt lax

  Spara

 • Päron- och ädelostflarn

  Bjud på dessa frasiga päron- och ädelostflarn till drinken, på festbuffén eller som en liten förrätt. Du gör dem enkelt med färdig smördeg som penslas med ägg och sedan toppas med söta, tunna päronskivor och salt ädelost. Toppa med knapriga valnötter – klart!

  - Päron- och ädelostflarn

  Spara

 • Västerbottensruta med löjrom

  Detta recept på västerbottensruta med löjrom är utmärkt att servera som plockmat till fest. Du gör snittarna av bland annat smördeg, ägg, crème fraiche, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och löjrom. Lyxigt och utsökt.

  - Västerbottensruta med löjrom

  Spara