Chèvrepizza med grönkål

Betyg 4.7 av 5.
149 personer har röstat
8
Chèvrepizza med grönkål

Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Chèvrepizza med grönkål

Ingredienser

6 portioner
1   förp, kyld smördeg (à 250 g)
1 dl  crème fraiche
125 g  hackad, färsk grönkål
1 msk  olivolja
1 krm  salt
200 g  smulad chèvre (getost)
1/2 dl  hackade, torkade tranbär

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, crème fraiche och getost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Ersätt crème fraiche med mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
149 personer har röstat

Kommentarer

God förrätt på nyårsafton då vi hade grönkål över men modifierade lite, inga tranbär men hackade valnötter som fick gå med i ugnen och sedan ringla honung på.

Maria

2023-12-31

Jättegott! Struntade i tranbären och la till färdigkokta rödbetor.

Linda

2023-10-17

Supergott

Lillie-gun

2021-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1517 KJ / 362 kCal
Fett29 g
Salt0.83 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Tomatflarn med getost och rosmarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsostsnurra
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga