Chèvrepizza med grönkål

Betyg 4.7 av 5.158 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Chèvrepizza med grönkål

Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizza ligger på en plåt uppskuren i bitar med en pizzaskärare. Några glas med dricka bredvid.

Ingredienser

6 portioner
1 förp, kyld smördeg (à 250 g)
1 dl crème fraiche
125 g hackad, färsk grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
200 g smulad chèvre (getost)
1/2 dl hackade, torkade tranbär

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Härligt gott

    Helén

  • God förrätt på nyårsafton då vi hade grönkål över men modifierade lite, inga tranbär men hackade valnötter som fick gå med i ugnen och sedan ringla honung på.

    Maria

  • Jättegott! Struntade i tranbären och la till färdigkokta rödbetor.

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi1517 KJ / 362 kCal
Fett29 g
Salt0.83 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Chèvrerulle med fikon
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smördegskringlor med ost och grönkål
    Betyg 4.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad