Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Chèvrepizza med grönkål

Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela smördegen längs med och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Bred ut crème fraiche och nagga bottnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  4. Massera grönkålen med olivolja och salt. Strö över smulad chèvre och kålen på smördegen.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och strö över hackade torkade tranbär.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, crème fraiche och getost.
Gör mjölksproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Ersätt crème fraiche med mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp, kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 125 g hackad, färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 200 g smulad chèvreost (getost)
  • 1/2 dl hackade, torkade tranbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1517 kJ / 362 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer