UNDER 30 MIN | Medel

Prinskorvsrullar med sesamfrö och tomatdip

Förnya ditt julbord och bjud på goda prinskorvsrullar med sesamfrö och tomatdipp. Smördegs inbakad korv kallas även pigs in a blanket. Enkelt att göra i ugnen, enkelt att servera och enkelt att äta, bara doppa korvrullarna i tomatdippen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 rullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär smördegen i ca 2 cm x 12 cm långa remsor. Fördela ost på remsorna. Drag ett varv med svartpepparkvarnen på osten.
  3. Lägg en korv på varje degremsa och rulla ihop, nyp ihop degen i skarven och lägg skarven nedåt i en ugnsform. Pensla korvarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  4. Blanda crème fraiche med crème soltorkad tomat.
  5. Servera korvrullarna med tomatdipp.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av ost och crème fraiche.

Näringsvärdet är beräknat per rulle.

Ingredienser

Portioner: 20 rullar
  • 250 g smördeg
  • 2 dl riven ost
  • svartpeppar
  • 20 prinskorvar (stekta eller ostekta)
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk soltorkad tomatcrème

Näringsvärde
Per portion

Energi 783 kJ / 187 kCal