Päron- och ädelostflarn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Päron- och ädelostflarn

Bjud på dessa frasiga päron- och ädelostflarn till drinken, på festbuffén eller som en liten förrätt. Du gör dem enkelt med färdig smördeg som penslas med ägg och sedan toppas med söta, tunna päronskivor och salt ädelost. Toppa med knapriga valnötter – klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Rulla ut smördegen och stansa ut rundlar, ca 5 cm i diameter, med ett glas eller pepparkaksmått. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Nagga och pensla  med uppvispat ägg. 
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter. 
  4. Skala, kärna ur och skiva päronet tunt. Skär ädelosten i tunna skivor.
  5. Fördela päron och ost över rundlarna. Ställ in igen i mitten av ugnen ca 5 minuter. 
  6. Avsluta med att strö över hackade valnötter.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rulle kyld smördeg (250 g)
  • 1 ägg
  • 1 päron
  • 80 g ädelost
  • 1 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 453 kJ / 108 kCal