Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

0
0
Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

Enkel, snabb och dessutom snygg förrätt fixar du enkelt med detta recept. Smördegen gräddar du i ugnen mellan två plåtar för att hålla den platt. Färskosten blandas med dill och på toppen lägger du vackert röd och svart stenbitsrom. Vips är förrätten, alla kommer att prata om, är klar att servera.

Skriv ut
Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

Ingredienser

60 st
1
stor rödlök
2 msk
ättika (12%)
4 msk
strösocker
1 dl
vatten
250 g
färsk smördeg
1
kruka dill
200 g
färskost
-
salt
-
svartpeppar
1
burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1
burk svart stenbitsrom (à 75 g)
-
spritspåse

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smördeg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per kex.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 136 KJ / 33 kCal
Fett 2 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 2.6 g
Protein 0.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept