Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom
Enkel, snabb och dessutom snygg förrätt fixar du enkelt med detta recept. Smördegen gräddar du i ugnen mellan två plåtar för att hålla den platt. Färskosten blandas med dill och på toppen lägger du vackert röd och svart stenbitsrom. Vips är förrätten, alla kommer att prata om, är klar att servera.
Ingredienser
60 st
1 stor rödlök
2 msk ättika (12%)
4 msk strösocker
1 dl vatten
250 g färsk smördeg
1 kruka dill
200 g färskost
salt
svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 burk svart stenbitsrom (à 75 g)
spritspåse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kex.
Energi136 KJ / 33 kCal
Fett2 g
Salt0.13 g
Kolhydrater2.6 g
Protein0.7 g
Kommentarer