Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

Enkel, snabb och dessutom snygg förrätt fixar du enkelt med detta recept. Smördegen gräddar du i ugnen mellan två plåtar för att hålla den platt. Färskosten blandas med dill och på toppen lägger du vackert röd och svart stenbitsrom. Vips är förrätten, alla kommer att prata om, är klar att servera.

Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom

Ingredienser

60 st
1 stor rödlök
2 msk ättika (12%)
4 msk strösocker
1 dl vatten
250 g färsk smördeg
1 kruka dill
200 g färskost
salt
svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 burk svart stenbitsrom (à 75 g)
spritspåse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per kex.
Energi136 KJ / 33 kCal
Fett2 g
Salt0.13 g
Kolhydrater2.6 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

Kex med färskost, gräslök och rom
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatisbullar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga