Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Flarn med sardeller och sparris

Frasig smördeg möter spröd sparris i en örtig och ostig ”midsommarpizza”. Det frasiga smördegsflarnet med en smakrik och krämig fyllning av ricotta och parmesan känns som en värdig nytändning för den som ätit en västerbottenspaj för mycket i sina dagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, parmesan och sardellcrème till en slät kräm.
  3. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Nagga degen med en gaffel. Bred på krämen.
  4. Grädda 15-20 minuter tills pajen puffat upp och fått fin färg. 
  5. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och vänd runt med örterna och olivolja.
  6. Toppa flarnet med sparrisen och strö över resten av örterna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri färskost istället för ricotta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ricotta mot tofu och parmesan mot annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl ricottaost
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
  • 1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan