Flarn med sardeller och sparris
Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kan sparrisflarna serveras kalla?
Catharina
2023-03-05Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-06