Flarn med sardeller och sparris

5
0
Flarn med sardeller och sparris

Frasig smördeg möter spröd sparris i en örtig och ostig ”midsommarpizza”. Det frasiga smördegsflarnet med en smakrik och krämig fyllning av ricotta och parmesan känns som en värdig nytändning för den som ätit en västerbottenspaj för mycket i sina dagar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl
ricottaost
1
ägg
1 dl
finriven parmesanost
1 1/2 msk
sardellcrème (gärna på tub)
1
rulle kyld smördeg (à 250 g)
2
knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl
hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl
hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri färskost istället för ricotta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ricotta mot tofu och parmesan mot annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Testa liknande recept