Flarn med sardeller och sparris

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Flarn med sardeller och sparris

Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kan sparrisflarna serveras kalla?

Catharina

2023-03-05

Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-06

Testa liknande recept

Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.
110 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små smördegspajer med lax och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegssnurror med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
118 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda kuvertbröd med Emmenthalerost
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga