Flarn med sardeller och sparris

7
0
Flarn med sardeller och sparris

Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri färskost istället för ricotta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ricotta mot tofu och parmesan mot annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut ricotta mot färskost eller crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer