Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Betyg 4.8 av 5.
114 personer har röstat
23
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8 portioner
1   rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g  ricottaost
1   fast päron t ex Conference
100 g  ädelost
ca 50 g  skuren grönkål
1/2 msk  olivolja
1 dl  grovhackade valnötter
1 msk  flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

”Onödigt god”!!!

Björn

2024-02-08

Jättegod förrätt som uppskattades av alla!

Charlotte

2023-12-11

God förrätt!

Ann-britt

2023-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
5 minuterskola
Betyg 4.4 av 5.
488 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörkola
Betyg 3.8 av 5.
664 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brynt smörkola
Betyg 4.6 av 5.
244 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranskola med havssalt
Betyg 4.5 av 5.
163 personer har röstat
Över 60 min att tillaga