Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ringla över honungen och skär upp i bitar.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
  • 125 g ricottaost
  • 1 fast päron t ex Conference
  • 100 g ädelost
  • ca 50 skuren grönkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer