Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Betyg 4.8 av 5.
109 personer har röstat
21
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8
1   rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g  ricottaost
1   fast päron t ex Conference
100 g  ädelost
ca 50 g  skuren grönkål
1/2 msk  olivolja
1 dl  grovhackade valnötter
1 msk  flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
109 personer har röstat

Kommentarer

God förrätt!

Ann-britt

2023-01-29

Supergott- kul extra rätt till julbordet

Siv

2023-01-19

Kan man förbereda rätten på något sätt?

Katarina

2022-12-16

Näringsvärde per portion

Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Pizza med bacon, päron och ädelost
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
5 minuterskola
Betyg 4.3 av 5.
416 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörkola
Betyg 3.7 av 5.
627 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga