Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

64
9
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g ricottaost
1 fast päron t ex Conference
100 g ädelost
ca 50 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
1 dl grovhackade valnötter
1 msk flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Veronica

2020-12-30

En succé på förra årets julmingel. I år blir det försnack till nyårsmiddag.

Johanna

2019-12-05

Skulle den här gå att göra klart dagen innan och sedan värma upp i ugn precis innan servering? Eller finns det risk att smördegen blir "soggig"?

Redaktionen ICAse

2019-12-06

Hej Johanna! Det går att göra flarnen dagen innan och värma upp i ugn, inte i mikro. Men smördegen kommer inte bli lika frasig. Vi rekomenderar att du lagar dem samma dag, de går att äta både ljummna och kalla om man så vill. Hälsningar Ulrika

Lena

2019-11-27

Ska den här vara varm när den serveras?

Redaktionen ICAse

2019-11-27

Hej Lena! Den är godast att servera varm eller ljummen, men går även bra att äta kall. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1452 KJ / 347 kCal
Fett 25 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept