Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Betyg 4.8 av 5.125 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g ricottaost
1 fast päron t ex Conference
100 g ädelost
ca 50 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
1 dl grovhackade valnötter
1 msk flytande honung

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.125 personer har röstat

Kommentarer

Kan man förbereda dessa dagen innan?

Lisa

2024-12-23

Hej Lisa! Tyvärr kan man inte det. :( Dom blir blöta och tråkiga då. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-23

”Onödigt god”!!!

Björn

2024-02-08

Jättegod förrätt som uppskattades av alla!

Charlotte

2023-12-11

Näringsvärde per portion

Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
5 minuterskola
Betyg 4.4 av 5.552 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörkola
Betyg 3.8 av 5.696 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm
Betyg 4.1 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Brynt smörkola
Betyg 4.6 av 5.248 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Saffranskola med havssalt
Betyg 4.6 av 5.174 personer har röstat
Receptet har 44 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad