Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

92
15
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser

6-8
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
125 g ricottaost
1 fast päron t ex Conference
100 g ädelost
ca 50 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
1 dl grovhackade valnötter
1 msk flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Corinne

2022-11-28

Så gott, kändes lyxigt. Enkel att göra.

Erika

2022-06-26

Istället för Ricotta kan man likagärna köra på lite creme fraiche 👌

Marie-louise

2021-12-15

Gjorde succe, fantastiskt gott och enkelt. Marie

Näringsvärde per portion

Energi 1452 KJ / 347 kCal
Fett 25 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden