Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm

Smältande goda smördegsflarn med skivor av najadlax och en klick len ostkräm gjord på svecia och crème fraiche. Perfekt mingelmat för både lunch- och middagsbuffén!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegen och skär den i 16 rektangulära bitar (för 8 port). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggulan och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Om bitarna blåser upp mycket kan de tryckas till lätt med handen.
  3. Riv osten fint, mixa den med crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Bred ostkrämen på flarnen och toppa med lax. Garnera med krasse och servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfritt matfett. Byt ut svecia mot en mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten, mjölk eller fil.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vallmofrön
  • 100 g lagrad hårdost (Svecia)
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 150 g najadlax
  • 1 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1088 kJ / 260 kCal