UNDER 45 MIN | Medel

Smördegspizza med pumpa och manchego

En pizza gjord på smördeg är lika enkelt att göra som det är gott! Perfekt som frasiga snittar till glöggfesten eller till tolvslaget på nyårsafton. Smördegspizzan toppas upp med tunt hyvlad pumpa, spansk manchegoost och rostade mandlar! Succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspappret. Bred på cream cheese men spara ca 1 cm i kanterna utan färskost. 
  3. Skala och skiva löken mycket fint, gärna med en mandolin.
  4. Fördela löken på färskosten och strö över den rivna osten.
  5. Sätt in plåten mitt i ugnen 15 - 20 minuter eller tills pizzan fått fin färg.
  6. Skala och kärna ur pumpan. Hyvla pumpan mycket tunt på en mandolin eller med en osthyvel. 
  7. Pressa citronsaft och blanda med olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt pumpan i dressingen.
  8. Hyvla manchegoosten tunt. Skär gräslöken fint. Grovhacka mandeln.
  9. Toppa pizzan med pumpa, ost, mandel och gräslök.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g kyld smördeg
  • 200 g cream cheese
  • 1 silverlök
  • 2 dl riven ost
  • 1 1/4 butternutpumpa (1/4 motsvarar ca 250 g)
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g manchegoost
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 dl marconamandlar eller rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2422 kJ / 579 kCal