Prästostsnurror med hasselnötter

Smördegssnittar är ett perfekt tilltugg till mingelfester och passar till såväl glögg som skumpa. Snabblagat med färdig smördegsrulle som fylls med godsaker som rostade hasselnötter och persilja. Hjälten är riven lagrad prästost som gör dessa ostsnurror till festen medelpunkt.

Ingredienser
15 st
1/2 kruka persilja
1 dl rostade hasselnötter
250 g färsk kyld smördeg
2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader)
salt
peppar
1 äggula
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per snurra.
Energi493 KJ / 118 kCal
Fett9 g
Salt0.11 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man äta dem kalla eller är dem godare när dem är färdiglagade?
Evelina
2024-12-27Hej Evelina! Jag vet inte om jag förstår dig riktigt. Men dom är godast att äta när dom är nybakade och precis har svalnat. Man kan spara dom några timmar och kanske till och med en dag om man täcker dom med lite plastfolie när de är helt svalna. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-30Goda och enkla att tillaga!
Anna
2023-12-31Vad är "skarven" som ska penslas i detta fall?
Mohsen
2023-09-02Hej Mohsen! När du har rullat den till en rulle och där degen slutar så är det där du ska pensla. Kika gärna här https://www.ica.se/artikel/recept-pa-ostsnurror/ för en film på hur du gör dessa. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-09-12