Prästostsnurror med hasselnötter
Smördegssnittar är ett perfekt tilltugg till mingelfester och passar till såväl glögg som skumpa. Snabblagat med färdig smördegsrulle som fylls med godsaker som rostade hasselnötter och persilja. Hjälten är riven lagrad prästost som gör dessa ostsnurror till festen medelpunkt.
Ingredienser
15 st
1/2 kruka persilja
1 dl rostade hasselnötter
250 g färsk kyld smördeg
2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader)
salt
peppar
1 äggula
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med mjölk/fil, laktosfri mjölkdryck/fil eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för ägg.
Näringsvärdet är beräknat per snurra.
Näringsvärde per portion
Energi493 KJ / 118 kCal
Fett9 g
Salt0.11 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Goda och enkla att tillaga!
Anna
2023-12-31Vad är "skarven" som ska penslas i detta fall?
Mohsen
2023-09-02Hej Mohsen! När du har rullat den till en rulle och där degen slutar så är det där du ska pensla. Kika gärna här https://www.ica.se/artikel/recept-pa-ostsnurror/ för en film på hur du gör dessa. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Lätt att göra men nästa gång lägger vi på ännu mer ost. Trots att vi använde Västerbottenost så smakade de inte mycket av osten.
Jessica
2022-04-16