Snabb smördegspizza med svamp

Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g mascarpone
2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g champinjoner
2 krm salt
Topping
1 ask smörgåskrasse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 546 kCal
Fett45 g
Salt0.89 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentarer
Använde sommarens kantareller och det blev magiskt gott.
Mikael
2024-12-12Gott och snabb att fixa men lite för fet.
Niloofar
2024-09-14Går den att frysa in?
Yvonne
2024-07-08Hej Yvonne! Nja, det är inget vi rekommenderar, frasigheten kommer att försvinna så den blir så god då. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-09