Snabb smördegspizza med svamp

37
2
Snabb smördegspizza med svamp

Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Snabb smördegspizza med svamp

Ingredienser

4 portioner
1
rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g
mascarpone
2 dl
riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g
champinjoner
2 krm
salt

Topping

1
ask smörgåskrasse
1 - 2 krm
chiliflakes
2 krm
svartpeppar
ca 1/2 dl
majonnäs med tryffelsmak

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri smördeg.
Gör äggfri: byt ut tryffelmajonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt med tryffelolja.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Lina

2020-05-01

Bästa fredagsmaten!!

Malin

2020-04-07

fantastisk!

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 546 kCal
Fett 45 g
Salt 0.89 g
Kolhydrater 23 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept