Snabb smördegspizza med svamp

52
5
Snabb smördegspizza med svamp

Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Snabb smördegspizza med svamp

Ingredienser

4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g mascarpone
2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g champinjoner
2 krm salt

Topping

1 ask smörgåskrasse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri smördeg.
Gör äggfri: byt ut tryffelmajonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt med tryffelolja.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Göran

2022-06-05

Fantastiskt gott, enkelt och snabbt att fixa till. Jag fick dock inte rum med mer än ca 125 g tunt skivade champinjoner. En ny favorit helt klart!

Felicia

2022-01-30

Så god!!

Christina

2021-11-07

Bästa 😀

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 546 kCal
Fett 45 g
Salt 0.89 g
Kolhydrater 23 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden