Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Snabb smördegspizza med svamp

Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten. Bred ut mascarponen. Spara 1–2 centimeter runt kanterna. Strö över osten.
  3. Ansa champinjonerna och skiva dem tunt. Fördela på pizzan. Krydda med salt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått färg och kanterna har puffat upp.
  4. Topping: Klipp krassen över pizzan och toppa med chiliflakes, peppar och tryffelmajonnäs.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Välj laktosfri smördeg.
Gör äggfri: byt ut tryffelmajonnäsen mot äggfri majonnäs och smaksätt med tryffelolja.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 125 g mascarpone
  • 2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost eller prästost
  • 250 g champinjoner
  • 2 krm salt
Topping
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 546 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer