2020 fyller Buffé 25 år! Vi blickar bakåt i arkivet och plockar fram gamla favoritrecept som förtjänar en ny stund i rampljuset. Varje månad publiceras ett nytt recept från tidigare nummer av tidningen.

Styling Linda Lundgren Foto Roland Persson

Vi minns ...

 • 1995

  ... året som var affärernas tid. I USA rökte Bill Clinton cigarr med Monica Lewinsky och här hade vi Toblerone. Mona Sahlin minns året i svart, vi andra lyssnade till pipande modemljud. Vi stavade till nyordet ciabatta och åt den framför NileCity, tv-programmet som fick oss att geniförklara Robert Gustafsson. Jonas och Mark ingick partnerskap nu när man äntligen fick och kocken bakom mattrenderna, Melker Andersson, vann silver i Bocuse d'Or, med gipsat ben (!). Sverige gick med i EU, och svenskarna började svänga sig med internationella mattermer, en gräddad pudding döpte vi därmed till ugnsbakad vaniljcrème.

 • 1998

  ... året då IT-bubblan var så uppblåst att alla samtal avslutades med ”Vi hörs på mejlen”. Google föddes och årets julklapp gick i teknikens tecken: dataspel. På bio grät vi floder när Leonardo DiCaprio och Kate Winslet aldrig fick varandra i Titanic. Spice Girls toppade musiklistorna och girl power var modeordet nummer ett. Tack vare Mathias Dahlgrens nordiska kök i dekonstruerad form ansågs Sverige vara bäst i världen på mat, men i vardagen var det en enkel thai-rätt vi längtade efter. Thailand är ju ändå alltid Thailand!

 • Ugnsbakad vaniljcrème

  Ugnsbakad vaniljcrème

  Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!

  - Ugnsbakad vaniljcrème

  Spara

 • Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp

  Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp

  Servera en god vardagsmiddag bestående av sesampanerad lax med pasta i en smakrik sås. Dessutom – fräst svamp, paprika och purjolök, och persilja att toppa med.

  - Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp

  Spara