Ugnsbakad vaniljcrème

7
1
Ugnsbakad vaniljcrème

Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995

Ugnsbakad vaniljcrème

Ingredienser

4 portioner
2 vaniljstänger
5 äggulor
100 g socker
1 1/2 dl mjölk
3 3/4 dl vispgrädde
50 g brun farin

Marinerade hjortron

100 g hjortron
1/2 dl konjak
50 g socker

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Louise

2020-02-17

Ska inte mjölken och grädden koka upp först.? Den blev litet vattnig, men God ändå!

Redaktionen ICAse

2020-02-18

Hej Louise! Nej, du behöver inte koka upp mjölk och grädde innan. Kul att höra att du tyckte om det även om det blev lite vattnigt! Hälsningar Elina