Ugnsbakad vaniljcrème
Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995
Ingredienser
4 portioner
2 vaniljstänger
5 äggulor
100 g socker
1 1/2 dl mjölk
3 3/4 dl vispgrädde
50 g brun farin
Marinerade hjortron
100 g hjortron
1/2 dl konjak
50 g socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det gick bra att använda fryst grädde. För mig blev det inte vattnigt.
Malin
2024-01-01Hej Malin! Stort tack att du vågade prova och dessutom delade med dig av resultatet. Tack! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Kan man använda grädde som har varit fryst?
Malin
2023-12-30Ska inte mjölken och grädden koka upp först.? Den blev litet vattnig, men God ändå!
Louise
2020-02-17Hej Louise! Nej, du behöver inte koka upp mjölk och grädde innan. Kul att höra att du tyckte om det även om det blev lite vattnigt! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-18