Ugnsbakad vaniljcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad vaniljcrème

Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm toppad med smält farin till hjortron som fått dra ett tag i konjak med socker. Så gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela vaniljstängerna på längden, skrapa ur kärnorna. Vispa äggulor och socker med vaniljkärnorna. Blanda i mjölk och grädde.
  3. Fyll knappt 2 cm högt i ugnssäkra portionsformar. Ugnsbaka i 1 timme, tills crèmen har stelnat något, den ska vara dallrig. Låt den svalna.
  4. Hjortron: Marinera hjortronen i konjak och socker i ca 15 minuter. Sätt ugnen på "grill".
  5. Strö farin över crèmen och gratinera direkt under grillelementet, tills sockret börjar bubbla. Lägg hjortron ovanpå och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vaniljstänger
  • 5 äggulor
  • 100 g socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g Brun Farin
Marinerade hjortron
  • 100 g hjortron
  • 1/2 dl konjak
  • 50 g socker
Lägg till i inköpslistan