Selmas festtårta med kolakräm
Denna festliga påsktårta med kolakräm är en ljuvlig och utsökt tårta. Du bakar en sockerkaksbotten och fyller den med råkräm och en härlig och delikat kolakräm. En tårta som går hem hos de flesta och du kan garnera den efter tillfälle.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
1 tårta
Bottnar
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Råkräm
2 äggulor
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Kolakräm
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 krm salt
25 g smör
Till garnering
marsipan- eller chokladägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde den här tårtan på påskafton. När jag tog ut bottnarna ur ugnen så såg kakan perfekt ut, hög och fin färg. Jag ställde den att svalna på bordet och när jag kom tillbaka hade den sjunkit ihop till en liten platt sak. Det gick fortfarande att skära bottnar men det var precis. Hur gör man för att den inte ska sjunka ihop?
Frida
2021-04-03Gott. MEN: Snälla sluta att lägga ut photoshoppade bilder på bakverk och mat! Att koka en klargul kolakräm på grädde, socker och en klick smör går inte, så varför försöka lura folk?
Marcus
2020-04-19Hej Marcus! Tack för din kommentar. Bilden är inte retuscerad för att få kolan att se gulare ut. Kolan blir gul i tonen när den kokas på medelvärme. Om man kokar på hög värme, då blir den brunare. Den här kolan har också lite annorlunda propotioner än en "vanlig" kola. Kul att höra att du i alla fall gillade tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20Jättegod tårta. Kokade kolasåsen lite längre än 30 min. Måste följa receptet noga så blir den toppen. Glad påsk.
Pernilla
2020-04-12