Selmas festtårta med kolakräm

50
12
Selmas festtårta med kolakräm

Denna festliga påsktårta med kolakräm är en ljuvlig och utsökt tårta. Du bakar en sockerkaksbotten och fyller den med råkräm och en härlig och delikat kolakräm. En tårta som går hem hos de flesta och du kan garnera den efter tillfälle.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Selmas festtårta med kolakräm

Ingredienser

1 tårta

Bottnar

2
ägg
1 dl
socker
1/2 dl
potatismjöl
1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver

Råkräm

2
äggulor
2 msk
florsocker
2 dl
vispgrädde
2 tsk
vaniljsocker
2
gelatinblad

Kolakräm

3 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
socker
1 krm
salt
25 g
smör

Till garnering

marsipan- eller chokladägg

För alla

Kontrollera noga innehållet i godiset.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Frida

2021-04-03

Jag gjorde den här tårtan på påskafton. När jag tog ut bottnarna ur ugnen så såg kakan perfekt ut, hög och fin färg. Jag ställde den att svalna på bordet och när jag kom tillbaka hade den sjunkit ihop till en liten platt sak. Det gick fortfarande att skära bottnar men det var precis. Hur gör man för att den inte ska sjunka ihop?

Marcus

2020-04-19

Gott. MEN: Snälla sluta att lägga ut photoshoppade bilder på bakverk och mat! Att koka en klargul kolakräm på grädde, socker och en klick smör går inte, så varför försöka lura folk?

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Marcus! Tack för din kommentar. Bilden är inte retuscerad för att få kolan att se gulare ut. Kolan blir gul i tonen när den kokas på medelvärme. Om man kokar på hög värme, då blir den brunare. Den här kolan har också lite annorlunda propotioner än en "vanlig" kola. Kul att höra att du i alla fall gillade tårtan! Hälsningar Elina

Pernilla

2020-04-12

Jättegod tårta. Kokade kolasåsen lite längre än 30 min. Måste följa receptet noga så blir den toppen. Glad påsk.

Testa liknande recept