Pasta med brysselkål och pancetta
Pasta med brysselkål är en krämig pastarätt som är perfekt att göra på julens rester av brysselkål! Granatäppelkärnor tillför syra och honungen ger sötma. Spaghettin toppas med valnötter och middagen är serverad!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
140 g tärnad pancetta eller bacon
2 dl valnötter
1 tsk honung
1 dl vitt vin
2 dl matlagnings- eller vispgrädde
salt
svartpeppar
400 g spaghetti
Topping
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl riven parmesan
1 dl granatäppelkärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3822 KJ / 914 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott! Gjorde utan pancetta, är veg. Men tog massa chili istället! Bytte ut valnötter mot solrosjärnor pga det som.fanns hemma! Och vinäger/vin mot citron. Man tager vad man haver. Granatäpple gör allt gott ♡ och massor av parmesan på det 😀 Blev en mkt god rätt!
Heidi
2024-12-28Gott. Kanske använder bacon nästa gång
Margot gunnel
2024-12-28Gott! Minskade grädden till hälften, använde bacon o vinäger i stället för vin. La till lite mer grönsaker, körsbärstomater o grön paprika och morot. Ersatte valnötter med pumpafrön.. man får ta det som finns hemma helt enkelt.
Marie
2023-10-31