Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta med brysselkål och pancetta

Pasta med brysselkål är en krämig pastarätt som är perfekt att göra på julens rester av brysselkål! Granatäppelkärnor tillför syra och honungen ger sötma. Spaghettin toppas med valnötter och middagen är serverad!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och halvera brysselkålen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek pancettan på medelvärme tills den får lite färg. Tillsätt brysselkålen och stek ytterligare ca 5 minuter tills den får lite färg.
  3. Tillsätt hälften av valnötterna och honung, låt fräsa någon minut.
  4. Häll i vinet och låt koka upp. Tillsätt grädden och koka till en krämig sås 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med såsen.
  6. Topping: Toppa med resten av valnötterna, persilja, parmesan och granatäppelkärnor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 140 g tärnad pancetta eller bacon
  • 2 dl valnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagnings- eller vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g spaghetti
Topping
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 dl granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer