Pasta med brysselkål och pancetta

43
4
Pasta med brysselkål och pancetta

Pasta med brysselkål är en krämig pastarätt som är perfekt att göra på julens rester av brysselkål! Granatäppelkärnor tillför syra och honungen ger sötma. Spaghettin toppas med valnötter och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Pasta med brysselkål och pancetta

Ingredienser

4 portioner
500 g
brysselkål
140 g
tärnad pancetta eller bacon
2 dl
valnötter
1 tsk
honung
1 dl
vitt vin
2 dl
matlagnings- eller vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
400 g
spaghetti

Topping

1/2 dl
finhackad persilja
1/2 dl
riven parmesanost
1 dl
granatäppelkärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Olov

12/28/2020

Fanns ju med!👍

Olov

12/28/2020

God sås till? Är såsig! 👍😊

Itzel

12/8/2018

Gott och enkelt!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3822 KJ / 914 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 85 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept