Pasta med brysselkål och pancetta

72
12
Pasta med brysselkål och pancetta

Pasta med brysselkål är en krämig pastarätt som är perfekt att göra på julens rester av brysselkål! Granatäppelkärnor tillför syra och honungen ger sötma. Spaghettin toppas med valnötter och middagen är serverad!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Pasta med brysselkål och pancetta

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
140 g tärnad pancetta eller bacon
2 dl valnötter
1 tsk honung
1 dl vitt vin
2 dl matlagnings- eller vispgrädde
salt
svartpeppar
400 g spaghetti

Topping

1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl riven parmesan
1 dl granatäppelkärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Maria

2022-02-19

En favorit, god och enkel att laga till. Vi använde bacon.

Vendela

2021-11-10

Brysselkålen gör sig inte väl, tillagningstiden är för kort och den är mest hård. Granatäpplekärnorna är dock en hit.

Maud

2021-02-08

Jättegott enkelt snabbt

Näringsvärde per portion

Energi 3822 KJ / 914 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 85 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden