Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp
Servera en god vardagsmiddag bestående av sesampanerad lax med pasta i en smakrik sås. Dessutom – fräst svamp, paprika och purjolök, och persilja att toppa med.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta t ex tagliatelle
2 vitlöksklyftor
100 g svamp (ostronskivling, shiitake eller champinjoner)
1/2 purjolök
1 paprika
Stir- frysås
2 msk majsstärkelse
2 msk japansk soja
4/5 dl tomatketchup
2 msk risvinäger eller annan mild sort
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
1 tsk malen ingefära
ev 1 tsk sesamolja
Sesamlax
4 bitar laxfilé (à 140 g) fryst går bra, tina i så fall några timmar i kylen
1 dl sesamfrön
olja (att steka lax och grönsaker i)
salt
peppar
grovhackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, men till nästa gång ska jag tillsätta lite hetta som tex sambal olek
Frida
2023-08-25Kommer jag att göra igen
Ingbritt
2021-08-08Verkligen gott och smakrikt! Ska göra igen och igen.... Ä0. Har fått ett nytt favorit
Ann-britt
2020-03-15Hej Ann-Britt! Vad härligt att du hittat en favorit. Hälsningar Ulirka
Redaktionen
2020-03-16