Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp
Servera en god vardagsmiddag bestående av sesampanerad lax med pasta i en smakrik sås. Dessutom – fräst svamp, paprika och purjolök, och persilja att toppa med.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta t ex tagliatelle
2 vitlöksklyftor
100 g svamp (ostronskivling, shiitake eller champinjoner)
1/2 purjolök
1 paprika
Stir- frysås
2 msk majsstärkelse
2 msk japansk soja
4/5 dl tomatketchup
2 msk risvinäger eller annan mild sort
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
1 tsk malen ingefära
ev 1 tsk sesamolja
Sesamlax
4 bitar laxfilé (à 140 g) fryst går bra, tina i så fall några timmar i kylen
1 dl sesamfrön
olja (att steka lax och grönsaker i)
salt
peppar
grovhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, men till nästa gång ska jag tillsätta lite hetta som tex sambal olek
Frida
2023-08-25Kommer jag att göra igen
Ingbritt
2021-08-08Verkligen gott och smakrikt! Ska göra igen och igen.... Ä0. Har fått ett nytt favorit
Ann-britt
2020-03-15Hej Ann-Britt! Vad härligt att du hittat en favorit. Hälsningar Ulirka
Redaktionen
2020-03-16