Bön- och majsburgare

178
14
Bön- och majsburgare

En blandning av kidneybönor, morot, majs och ost blir till en saftig och smakrik burgare utan kött. I kombination med en het dressing och krispiga grönsaker blir det en lyxig burgare full av smaker. Stek burgarna i ugnen – smidigt och mindre osigt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bön- och majsburgare

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 msk olivolja
2 dl riven morot
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 ägg
3 dl riven ost (gärna cheddar)
1 dl majs
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tomater
1 rödlök
4 frallor
8 salladsblad eller babygrönkål (8 salladsblad motsvarar 50 g babygrönkål)

Dressing

1 dl majonnäs
1 msk ketchup
ca 1/2 krm tabasco

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkfritt: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

178

Kommentarer

Thomas

2022-04-01

Familjefavorit!! Men vi sätter in biffarna på 225grader och lägger i 1 ägg, annars flyter biffarna bara ut i ugnen.

Björn

2020-02-23

Vill inte vara den som är den, men den är inte vegetarisk, den är ovo-vegetarisk när den innehåller ägg. Tyvärr en stor skillnad som nästan alltid blir förbisedd 😒

Redaktionen ICAse

2020-02-24

Hej Björn! Tack för din kommentar! Vi har nu ändrat ingressen att burgaren är utan kött. Hälsningar Elina

Inger

2019-08-16

Bästa och enklaste recept på veg burgare

Näringsvärde per portion

Energi 2901 KJ / 693 kCal
Fett 45 g
Salt 4.39 g
Kolhydrater 40 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden