Bön- och majsburgare
En blandning av kidneybönor, morot, majs och ost blir till en saftig och smakrik burgare utan kött. I kombination med en het dressing och krispiga grönsaker blir det en lyxig burgare full av smaker. Stek burgarna i ugnen – smidigt och mindre osigt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 msk olivolja
2 dl riven morot
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 ägg
3 dl riven ost (gärna cheddar)
1 dl majs
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tomater
1 rödlök
4 frallor
8 salladsblad eller babygrönkål (8 salladsblad motsvarar 50 g babygrönkål)
Dressing
1 dl majonnäs
1 msk ketchup
ca 1/2 krm tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett45 g
Salt4.39 g
Kolhydrater40 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt goda! Bjöd en ”icke-vegetarian” som också tyckte dessa var toppen
Frida
2023-02-02Det var oväntat gott men blev 4 portioner på halva receptet. Frågan är om de går att frysa in?
Diana
2022-09-01Hej Diana! Det går bra att frysa in biffarna. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-02Familjefavorit!! Men vi sätter in biffarna på 225grader och lägger i 1 ägg, annars flyter biffarna bara ut i ugnen.
Thomas
2022-04-01