Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bön- och majsburgare

(19)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En blandning av kidneybönor, morot, majs och ost blir till en saftig och smakrik vegetarisk burgare. I kombination med en het dressing och krispiga grönsaker blir det en lyxig burgare full av smaker. Stek burgarna i ugnen – smidigt och mindre osigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl riven morötter
  • 1 tsk curry
  • 2 burkar kokta kidneybönor (à ca 400 g)
  • 1 ägg
  • 3 dl riven ostar (gärna cheddar)
  • 1 dl majs
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 4 frallor
  • 8 salladsblad
Dressing
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • ca 1/2 krm tabasco
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan ca 5 minuter, utan att det tar färg.
  4. Tillsätt rivna morötter och curry, fräs ytterligare några minuter.
  5. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem grovt i en skål med en gaffel, det ska vara bitar kvar.
  6. Blanda med grönsaksfräs, ägg, ost, majs och solrosfrön. Krydda med salt och peppar.
  7. Ta lite olja på händerna och forma smeten till 4 stora biffar eller 8 mindre (för 4 portioner). Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  8. Sätt in i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut och låt stå 5 minuter före servering. 
  9. Dressing: Rör ihop samtliga ingredienser.
  10. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  11. Servera burgarna i frallorna med tomat, rödlök, sallad och dressing.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkfritt: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkfritt bröd.
Innehåller ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2901 kJ / 693 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept