Vi nostalgitrippar till tiden innan chiapudding, raw-bollar och surdegbröd. Välkommen med på en tidsresa i chokladdryckens tecken!
Känner du hur du förs tillbaka i tiden? Till tiden innan chiapudding, raw-bollar och surdegbröd. Tiden då Skogaholmslimpa var en fullvärdig frukost, ibland längtar vi tillbaka till den tiden.
När fredagsmyset inte var så tillspetsat. Tänk att du kommer tillbaka från filmbutiken med en väl vald VHS i näven. Fram med Big Pack, skopa upp glass och hiva över rikliga mängder O´boy - voilá och redo för filmtajm!
En vattendelare hos svenska folket! Antigen älskar man den tjocka smeten längst ner och UNDVIKER att röra. Dricker mjölken mer eller mindre som den är för att komma till det bruna guldet på botten. Eller så ser man till att röra, röra, röra så att ALLT blandas med mjölken.
I brist på nötcrème...blanda otroliga mängder O´boy i pyttelite mjölk så har du en härlig chokladkräm att förgylla mackan med.
Efter långpromenaden, en dag i skidbacken, ett krossat hjärta eller bara på frukostbordet - varm O´boy med vispgrädde är gott och världens bästa comfort food! Ett hett tips är att riva lite apelsinzest på toppen om du vill vara lite extra.
Chokladiga små luftbubblor att fiska upp med skeden. Behöver vi säga mer?
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Med dessa tips fixar du den godaste proffschokladen på hemmaplan.
Att göra chokladfondant är mindre krångligt än du tror! Men hur vet man när den är färdig? Vilka formar passar bäst (funkar det med muffinsformar)? Kan man förbereda den i förväg om man ska ha stor fest? Här guidar vi dig till den perfekta chokladfondanten!
2020 fyllde Buffé 25 år! Vi blickar bakåt i arkivet och plockar fram gamla favoritrecept.
I en restaurerad ladugård i Västergötland ligger Qvänum mat och malt – det lilla bryggeriet som skapar stora smaker.
Här odlar man drygt 100 olika äppelsorter och fokuserar på must utan tillsatser.
Länge sedan men ändå inte – här har vi samlat 90-talsmaten som håller fanan högt än idag. Så sätt gaffeln i wok, gino och tiramisu och njut!