Nostalgitripp!

O´boy klassiker vi minns

Vi nostalgitrippar till tiden innan chiapudding, raw-bollar och surdegbröd. Välkommen med på en tidsresa i chokladdryckens tecken!

Vilken är din favorit?

 1. 1. Ostmacka med kall O´boy

  Känner du hur du förs tillbaka i tiden? Till tiden innan chiapudding, raw-bollar och surdegbröd. Tiden då Skogaholmslimpa var en fullvärdig frukost, ibland längtar vi tillbaka till den tiden.

 2. 2. Big pack vanilj med O´boypulver

  När fredagsmyset inte var så tillspetsat. Tänk att du kommer tillbaka från filmbutiken med en väl vald VHS i näven. Fram med Big Pack, skopa upp glass och hiva över rikliga mängder O´boy - voilá och redo för filmtajm!

 3. 3. Smeten längst ned i glaset

  En vattendelare hos svenska folket! Antigen älskar man den tjocka smeten längst ner och UNDVIKER att röra. Dricker mjölken mer eller mindre som den är för att komma till det bruna guldet på botten. Eller så ser man till att röra, röra, röra så att ALLT blandas med mjölken.

 4. 4. O´boy på mackan

  I brist på nötcrème...blanda otroliga mängder O´boy i pyttelite mjölk så har du en härlig chokladkräm att förgylla mackan med.

 5. 5. Varm O´boy med vispgrädde

  Efter långpromenaden, en dag i skidbacken, ett krossat hjärta eller bara på frukostbordet - varm O´boy med vispgrädde är gott och världens bästa comfort food! Ett hett tips är att riva lite apelsinzest på toppen om du vill vara lite extra.

 6. 6. De små bubblorna på toppen...

  Chokladiga små luftbubblor att fiska upp med skeden. Behöver vi säga mer?

Om O´boy

 • O’boy lanserades redan 1960 och har sedan dess varit Nordens populäraste chokladdryck.
 • Namnet kommer från det amerikanska begreppet "oh boy". Marabous dåvarande marknadschef snappade upp uttrycket under ett besök i USA precis vid tiden av utvecklingen av O´boys recept. Han tyckte att det var ett passande namn för chokladpulvret och så fick det bli!
 • O´boy har genom åren funnits i smakerna vanilj, jordgubb, blåbär, Mocca och mörk choklad.
 • Idag finns O´boy i Original, Less Sugar och smidiga portionspåsar med vattenlösligt pulver - perfekt när man är på utflykt och saknar mjölk.

Artiklar (1552)

Mathistoria

Ljuvlig 80-talsmat

Här har vi samlat nostalgiska recept som väcker 80-talet till liv!

Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.

Ljuvlig dessert!

Så gör du perfekt chokladfondant

Att göra chokladfondant är mindre krånligt än du tror! Men hur vet man när den är färdig? Vilka formar passar bäst (funkar det med muffinsformar)? Kan man förbereda den i förväg? Här guidar vi dig till den perfekta chokladfondanten!

Buffé 25 år

Nostalgisk mat på menyn

2020 fyllde Buffé 25 år! Vi blickar bakåt i arkivet och plockar fram gamla favoritrecept.

Mathistoria

Vad åt vi för mat på 90-talet?

Länge sedan men ändå inte – här har vi samlat 90-talsmaten som håller fanan högt än idag. Så sätt gaffeln i wok, gino och tiramisu och njut!