Festlig, svalkande och sötsyrlig sorbet med smak av frisk citrus, mousserande vin och fräsch mynta är en lyxig dessert som imponerar på middagsgästerna. Denna sorbet kan du göra med eller utan glassmaskin.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2007
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hanna
2021-04-23Hej, tips på vad man kan byta ut apelsinjuicen mot?
Ulrika
2021-01-01Helt fantastiskt gott! Ungdomarna runt bordet tyckte att det var den godaste sorbet de någonsin ätit! Det frös inte när jag körde i glassmaskinen, men det gjorde inget, för den frös bra i frysen sen, och blev jämn och fin. Lätt att portionera upp.
Elna
2011-12-27har använt mig av detta recept många ggr. men jag brukar strö på några rödpepparkorn och så slår jag på en" hatt" abslolut vodka eller citronvodka, precis innan serveringen. Vi har 7 rätter på menyn till nyår, och då behöver man ha något emellan för att friska upp smaklökarna. Lycka till!