Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Champagnesorbet med mynta

Champagnesorbet med mynta är obeskrivligt gott. Det är en mycket festlig och lyxig dessert. Den bedårande sorbeten blir helt perfekt i sällskap av myntan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Sockerlag: Koka upp vatten, socker och myntabladen till sockerlagen i en kastrull. Tillsätt glykos och koka upp. Sila och låt svalna.
  3. Krama vätskan ur gelatinbladet och lägg det i en kastrull. Häll på 1/2 dl sockerlag (för 4 port), värm tills det smälter.
  4. Blanda med resten av sockerlagen, vinet, citron- och apelsinjuicen. Sila och ställ kallt.
  5. Vispa äggvitan lätt och blanda den i smeten. Kör blandningen 30-45 minuter i en glassmaskin. Eller ställ den i frysen och rör om då och då.

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • 375 ml torrt mousserande vin
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 äggvita
Sockerlag
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 dl färsk mynta
  • 60 g glykos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Läs mer om näringsvärden