Minibiskvier med saffran och apelsin

Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
ca 25 st
200 g grovt riven mandelmassa
1 äggvita
skalet från 1/2 apelsin
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran (à 0,5 g)
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
ca 125 g mörk choklad (70%)
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi332 KJ / 79 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater5 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Jag tog hälften av alla ingredienserna till smörkrämen och 125 g choklad. Räckte gott o väl. Men sååå goda!
Lena
2024-12-18Det måste vara fel mängd på smöret i receptet????
Kerstin
2024-12-12Hej Kerstin! Nu har vi provbakat biskvierna och ändrat mängderna så att det stämmer lite bättre. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-22Håller med föregående kommentarer; för mycket smörkräm, för lite bottensmet. Extra tips är att ta en skal kniv i botten på biskvierna när man ska doppa dem i chokladen. Funkade bäst av allt märkligt jag provade. Personligen tyckte jag smörkrämen var lite stabbig och ska prova ett alternativt recept. Om jag lyckas skriver jag receptet här!
Sabina
2023-12-13