Minibiskvier med saffran och apelsin

73
24
Minibiskvier med saffran och apelsin

Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!

Samarbete med:

Minibiskvier med saffran och apelsin

Ingredienser

20-25 st
200 g grovt riven mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran (à 0,5 g)
250 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
ca 200 g mörk choklad (70%)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.
Innehåller ägg.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Helena

2021-12-20

Fick göra en till sats av bottnarna, hälften av smeten blev över. Krämen är väldigt smörig, smakar varken saffran eller apelsin. Jag blandade in några lingon i smeten, det piffade upp det hela lite. Men jag tror inte jag gör dessa igen, smakar alldeles för mycket av bara smör.

Lisa

2021-12-19

Jag gjorde dessa biskvier för första gången förra julen och må vara att det är pilligt och kladdigt, men det är sååå värt besväret! Små, underbara munsbitar som smälter i munnen. En ny favorit bland julgodiset!

Maria

2021-12-03

Smeten räcker till 20-25 st?? För mig räckte det till 10 st!

Näringsvärde per portion

Energi 332 KJ / 79 kCal
Fett 6 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 5 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden