Minibiskvier med saffran och apelsin

69
20
Minibiskvier med saffran och apelsin

Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Minibiskvier med saffran och apelsin

Ingredienser

20-25 st
200 g
grovt riven mandelmassa
1
äggvita
1/2 dl
färskpressad apelsinjuice
1
påse saffran (à 0,5 g)
250 g
rumsvarmt smör
1 1/4 dl
florsocker
ca 200 g
mörk choklad (70%)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.
Innehåller ägg.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Vincent

2021-01-19

Chokladen måste såklart svalna innan man börjar doppa. Då går det utan problem. Följer man receptet blir det inte så svårr

Emma

2020-12-29

Jättegoda biskvier! Har gjort dem flera gånger, dock inte denna julen, tyvärr! Saknar dem verkligen ... Med små bottnar som i ursprungsreceptet (stora som gamla enkronan) och riktigt toppiga blir de fantastiska! Min kräm har gått åt. Jag lägger dem i frysen innan jag doppar dem och tar endast fram 5-6 åt gången så är risken mindre att krämen smälter. Sticker också en tandpetare genom botten för enklare doppning. Lägger dem sedan på ett galler som ligger på fyra glas så är det bara att dra ur tandpetaren under gallret.

Lisa

2020-12-19

Jättegoda! Men ganska pilliga. Gick bra tills de skulle doppas i chokladen. Plötsligt: KRIS! PANIK! KATASTROF! KAOS! HELVETE! Choklad överallt. Smörkrämen smälter. Börjar skära sig pga för dåligt nerblandad juice. Chokladen börjar stelna. Den är på fingrarna. På tallriken. På näsan. I håret. Barn på hela gatan börjar skrika. Billarm tjuter. Helikoptrar vrålar ovanför. Jag skrapar frenetiskt det sista av chokladen med skakande händer över hålen med smörkräm. Det börjar svartna för ögonen. Var det värt det? Jag vet inte. Jag vet inte.

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hihi, stort tack Lisa för att du gav dig på att baka dessa <3 och för att du gav oss ett gott skratt (skäms lite, men bara lite för att skratta åt ditt kaos) Du skriver underbart roligt. Tur att de smakade gott i alla fall :) Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 332 KJ / 79 kCal
Fett 6 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 5 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept