Minibiskvier med saffran och apelsin
Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
20-25 st
200 g grovt riven mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran (à 0,5 g)
250 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
ca 200 g mörk choklad (70%)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.
Innehåller ägg.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi332 KJ / 79 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater5 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Håller med föregående kommentarer; för mycket smörkräm, för lite bottensmet. Extra tips är att ta en skal kniv i botten på biskvierna när man ska doppa dem i chokladen. Funkade bäst av allt märkligt jag provade. Personligen tyckte jag smörkrämen var lite stabbig och ska prova ett alternativt recept. Om jag lyckas skriver jag receptet här!
Sabina
2023-12-13Fick göra en till sats av bottnarna, hälften av smeten blev över. Krämen är väldigt smörig, smakar varken saffran eller apelsin. Jag blandade in några lingon i smeten, det piffade upp det hela lite. Men jag tror inte jag gör dessa igen, smakar alldeles för mycket av bara smör.
Helena
2021-12-20Jag gjorde dessa biskvier för första gången förra julen och må vara att det är pilligt och kladdigt, men det är sååå värt besväret! Små, underbara munsbitar som smälter i munnen. En ny favorit bland julgodiset!
Lisa
2021-12-19