Minibiskvier med saffran och apelsin

Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
25
Minibiskvier med saffran och apelsin

Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Minibiskvier med saffran och apelsin

Ingredienser

20-25 st
200 g  grovt riven mandelmassa
1   äggvita
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
1   påse saffran (à 0,5 g)
250 g  rumsvarmt smör
1 1/4 dl  florsocker
ca 200 g  mörk choklad (70%)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad.
Innehåller ägg.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Håller med föregående kommentarer; för mycket smörkräm, för lite bottensmet. Extra tips är att ta en skal kniv i botten på biskvierna när man ska doppa dem i chokladen. Funkade bäst av allt märkligt jag provade. Personligen tyckte jag smörkrämen var lite stabbig och ska prova ett alternativt recept. Om jag lyckas skriver jag receptet här!

Sabina

2023-12-13

Fick göra en till sats av bottnarna, hälften av smeten blev över. Krämen är väldigt smörig, smakar varken saffran eller apelsin. Jag blandade in några lingon i smeten, det piffade upp det hela lite. Men jag tror inte jag gör dessa igen, smakar alldeles för mycket av bara smör.

Helena

2021-12-20

Jag gjorde dessa biskvier för första gången förra julen och må vara att det är pilligt och kladdigt, men det är sååå värt besväret! Små, underbara munsbitar som smälter i munnen. En ny favorit bland julgodiset!

Lisa

2021-12-19

Näringsvärde per portion

Energi332 KJ / 79 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater5 g
Protein0.6 g

Testa liknande recept

Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Babka med saffran och choklad
Betyg 4.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silviakaka med saffran
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranskladdkaka
Betyg 4.1 av 5.
1013 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Panerad torsk med skolans fisksås
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga