Lammracks med rödbets- och myntasallad

14
1
Lammracks med rödbets- och myntasallad

Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lammracks med rödbets- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
900 g lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
olja
600 g färska rödbetor
3 - 3 1/2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk grovgornig dijonsenap
200 g fetaost
4 vitlöksklyftor
150 g späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
1 dl strimlad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Anna

2006-01-03

Lättlagat och otroligt gott! Låt köttet vila LÄNGE! Mitt vilade i minst tjugo minuter och blev mjukt som smör!