Lammracks med rödbets- och myntasallad
Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
900 g lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
olja
600 g färska rödbetor
3 - 3 1/2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk grovgornig dijonsenap
200 g fetaost
4 vitlöksklyftor
150 g späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
1 dl strimlad mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lättlagat och otroligt gott! Låt köttet vila LÄNGE! Mitt vilade i minst tjugo minuter och blev mjukt som smör!
Anna
2006-01-03