Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammracks med rödbets- och myntasallad

Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skala dem under rinnande vatten så slipper du röda fingrar. Skär i bitar.
  3. Blanda vinäger, olivolja och senap. Skär fetaosten i mindre bitar.
  4. Krossa vitlöken med bredsidan på kniven, eller skiva den tunt. Bryn köttet i en stekpanna tillsammans med vitlöken. Stek klart i ugn 8-15 minuter beroende på köttets tjocklek. Krydda.
  5. Låt köttet "vila" på skärbrädan ett par minuter innan det skärs upp så stannar köttsaften kvar.
  6. Lägg upp rödbetor, fetaost och sallad. Strö över myntan och ringla över dressingen. Salta och peppra. Servera rödbetorna ljumma till köttet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
  • olja
  • 600 g färska rödbetor
  • 3 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk grovgornig dijonsenap
  • 200 g fetaost
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
  • 1 dl strimlad mynta
Lägg till i inköpslistan