Lammracks med rödbets- och myntasallad

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Lammracks med rödbets- och myntasallad

Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lammracks med rödbets- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
olja
600 g  färska rödbetor
3 - 3 1/2 msk  balsamvinäger
1 msk  olivolja
1 msk  grovgornig dijonsenap
200 g  fetaost
4   vitlöksklyftor
150 g  späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
1 dl  strimlad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Lättlagat och otroligt gott! Låt köttet vila LÄNGE! Mitt vilade i minst tjugo minuter och blev mjukt som smör!

Anna

2006-01-03

Testa liknande recept

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostade rödbetor
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspuckar med basilika
Betyg 3.2 av 5.
158 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad på kokta betor med pesto på blasten
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga