Lammracks med rödbets- och myntasallad

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Lammracks med rödbets- och myntasallad

Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lammracks med rödbets- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
900 g lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
olja
600 g färska rödbetor
3 - 3 1/2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk grovgornig dijonsenap
200 g fetaost
4 vitlöksklyftor
150 g späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
1 dl strimlad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Lättlagat och otroligt gott! Låt köttet vila LÄNGE! Mitt vilade i minst tjugo minuter och blev mjukt som smör!

Anna

2006-01-03

Testa liknande recept

Lammklubbor med wasabikrisp
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks med grekisk sallad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lins- och rödbetssallad med chévre
Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga