I dessa enkla kalla såser till grillat har vi yoghurt som bas. Smakerna går att variera i oändlighet, men här är några av våra favoriter.

I samarbete med Salakis

Enkelt och fräscht

 • Äpple- och vitlökssås

  Äpple- och vitlökssås

  Äpple och vitlök gifter sig som ler och långhalm i denna superenkla kalla sås som bland annat passar perfekt till smakrika grillrätter. Servera direkt så äpplet är härligt krispigt.

  - Äpple- och vitlökssås

  Spara

 • Gremolatayoghurt

  Gremolatayoghurt

  Gremolatayoghurt är alltså yoghurt blandat med citronzest, hackad bladpersilja, olivolja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar så har du ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött. Ät och njut!

  - Gremolatayoghurt

  Spara

 • Mango- och limesås

  Mango- och limesås

  Den här fräscha kalla såsen med mango och limesmak går inte av för hackor. Lite riven ingefära ger den extra sting. Fräsch, god och enkel! Du slänger ihop den i ett nafs, låt den vila en stund i kylen. Mango- och limesåsen passar ypperligt när det vankas grill.

  - Mango- och limesås

  Spara

 • Yoghurtsås med tahini och citron

  Yoghurtsås med tahini och citron

  God, snabb och enkel är denna yoghurtsås med tahini, citron och vitlök som tillsammans blir en fantastisk god smakkombination med spännande umami, härlig syrlighet och mild krämighet. Passar bra både som dipp och svalkande sås.

  - Yoghurtsås med tahini och citron

  Spara

 • Tsatsiki med fänkål och vitlök

  Tsatsiki med fänkål och vitlök

  Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

  - Tsatsiki med fänkål och vitlök

  Spara

 • Feta- och olivsås

  Feta- och olivsås

  Feta- och olivsås rör du snabbt ihop. Såsen har läcker konsistens och smak av smulad fetaost. Du river citronskal och blandar ner oliver i den härligt syrliga turkiska yoghurten.

  - Feta- och olivsås

  Spara

 • Yoghurtbearnaise

  Yoghurtbearnaise

  På bara några minuter kan du med hjälp av detta recept svänga ihop en len yoghurtbearnaise. Blanda bara ihop dina ingredienser med god smak av dragon och persilja till en krämig röra. Låt gärna din bearnaise stå en stund före den skall avnjutas.

  - Yoghurtbearnaise

  Spara

 • Rödbetstzatziki

  Rödbetstzatziki

  Testa tzatziki med rödbetor! En riktigt fräsch yoghurtsås med en härlig färg. Rödbetor tillför ett spännande djup i tzatzikin, riktigt gott! Passar bra både som dipp och svalkande sås.

  - Rödbetstzatziki

  Spara