Bearnaisesås

126
8
Bearnaisesås

Hemgjord bea blir fantastiskt gott. Att göra egen bearnaisesås är inte alls så svårt som många tror. Följ bara instruktionerna noga så kommer dina gäster bli imponerade av den goda beasåsen med de klassiska smakerna från lök, dragon och persilja. Passa bearnaisen noga innan servering, håll den lagom ljummen så skär den sig inte.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Bearnaisesås

Ingredienser

4 portioner
300 g
smör
1
schalottenlök
2 msk
färsk, hackad dragon
1/2 tsk
grovkrossad vitpeppar
2 1/2 msk
rödvinsvinäger
4 msk
vatten
2
äggulor
2 msk
hackad persilja
2 krm
salt
1/2 krm
nymalen peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Några droppar worschestershiresås i bearnaisen ger ett lyft i smaken.

Vad tyckte du om receptet?

126

Kommentarer

Peter

2020-12-05

Inte bra, smakar bara smör och är väldigt rinnande.

Arne

2020-03-18

Gör den med stavmixer. Kokar ihop lagen med lök, vinäger och kryddor. Rumstemperera. Häll i smöret (också det rumstempererat och utan bottensats). Starta mixern från botten på mixerbägarenl och dra upp och ner några gånger. Salta. Klart! Arne

Arne

2020-03-18

Kanonbra metod. Väntar tills ingredienserna är rumstempererade innan jag mixar den.

Näringsvärde per portion

Energi 2408 KJ / 576 kCal
Fett 64 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept