Bearnaisesås

Betyg 2.6 av 5.153 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Bearnaisesås

Hemgjord bea blir fantastiskt gott. Att göra egen bearnaisesås är inte alls så svårt som många tror. Följ bara instruktionerna noga så kommer dina gäster bli imponerade av den goda beasåsen med de klassiska smakerna från lök, dragon och persilja. Passa bearnaisen noga innan servering, håll den lagom ljummen så skär den sig inte.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Bearnaisesås

Ingredienser

4 portioner
300 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
2 1/2 msk rödvinsvinäger
4 msk vatten
2 äggulor
2 msk hackad persilja
2 krm salt
1/2 krm nymalen peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.153 personer har röstat

Kommentarer

Obs!!! Håll värmen under 60 grader!! Över 65 skär sig såsen. Använd termometern

Staffan

2022-10-07

Blev alldeles för vattnig, lös och rinnig

Mikael

2022-09-23

Inte bra, smakar bara smör och är väldigt rinnande.

Peter

2020-12-05

Näringsvärde per portion

Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Choronsås
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegansk bearnaise "Avonaise"
Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chilibearnaise
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Bönröra ”Bea-style”
Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Falsk bearnaisesås
Betyg 3.3 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Enkel bearnaisesås
Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad