Hemgjord bea blir fantastiskt gott. Att göra egen bearnaisesås är inte alls så svårt som många tror. Följ bara instruktionerna noga så kommer dina gäster bli imponerade av den goda beasåsen med de klassiska smakerna från lök, dragon och persilja. Passa bearnaisen noga innan servering, håll den lagom ljummen så skär den sig inte.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2012
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Kommentarer
Peter
2020-12-05Inte bra, smakar bara smör och är väldigt rinnande.
Arne
2020-03-18Gör den med stavmixer. Kokar ihop lagen med lök, vinäger och kryddor. Rumstemperera. Häll i smöret (också det rumstempererat och utan bottensats). Starta mixern från botten på mixerbägarenl och dra upp och ner några gånger. Salta. Klart! Arne
Arne
2020-03-18Kanonbra metod. Väntar tills ingredienserna är rumstempererade innan jag mixar den.