Bearnaisesås

Att göra egen bearnaisesås är lättare än många tror – och det blir fantastiskt gott! Med klassiska smaker av schalottenlök, dragon och persilja får du en krämig och fyllig beasås som imponerar på gästerna. För bästa resultat, passa bearnaisen noga innan servering och håll den lagom ljummen, så att den inte skär sig. Perfekt till grillat kött, pommes frites eller en saftig biff!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
4 portioner
300 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
2 1/2 msk rödvinsvinäger
4 msk vatten
2 äggulor
2 msk hackad persilja
2 krm salt
1/2 krm nymalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
I texten står det 1/2dl men det beror ju på för hur många personer man gör. Anpassa gärna texten.
Fredrik
2025-02-22Hej Fredrik! Ja, det var ju knasigt skrivet! Jag har ändrat nu! Tack för din kommentar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-24Obs!!! Håll värmen under 60 grader!! Över 65 skär sig såsen. Använd termometern
Staffan
2022-10-07Blev alldeles för vattnig, lös och rinnig
Mikael
2022-09-23