Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bearnaisesås

Hemslagen bea är svårslagen och inte särskilt avancerat. Tänk bara på att ta det lugnt med smöret i början och vispa såsen ordentligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör och låt det svalna något.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg lök, hälften av dragonen, vitpeppar, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull. Koka upp och låt småkoka tills all vätska kokat in i löken. Låt svalna något.
  3. Vispa ner äggulorna i löken. Vispa därefter ner det smälta smöret, först droppvis och sedan i en fin stråle under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt persilja och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Håll såsen ljummen (blir den för varm skär den sig) och rör om då och då före servering.
  6. Såsen passar bra till pommes frites och korv, se recepten Pommes och Hemgjord rödvinsmarinerad korv.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: i stället för bearnaisesås, smaksätt t ex crème fraiche med lite fransk senap, hackad dragon, persilja, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk färsk, hackad dragon
  • 1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan