Bearnaisesås
Hemgjord bea blir fantastiskt gott. Att göra egen bearnaisesås är inte alls så svårt som många tror. Följ bara instruktionerna noga så kommer dina gäster bli imponerade av den goda beasåsen med de klassiska smakerna från lök, dragon och persilja. Passa bearnaisen noga innan servering, håll den lagom ljummen så skär den sig inte.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
2 1/2 msk rödvinsvinäger
4 msk vatten
2 äggulor
2 msk hackad persilja
2 krm salt
1/2 krm nymalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
Obs!!! Håll värmen under 60 grader!! Över 65 skär sig såsen. Använd termometern
Staffan
2022-10-07Blev alldeles för vattnig, lös och rinnig
Mikael
2022-09-23Inte bra, smakar bara smör och är väldigt rinnande.
Peter
2020-12-05