Rostad ramslöksdipp

3
6
Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Rostad ramslöksdipp

Ingredienser

ca 2 dl
2 1/2 dl neutral olja
100 g färsk ramslök
2 äggulor
1 1/2 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk salt

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Katarina

2022-04-23

Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp

Monica

2018-06-02

Ser nu att man ska låta dem ligga kvar... för att ge smak till oljan?

Monica

2018-06-02

undrar varför man ska fritera dem först?

Redaktionen ICAse

2018-06-11

Hej! För att få fram en rostad smak. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 4308 KJ / 1030 kCal
Fett 113 g
Salt 2.63 g
Kolhydrater 2 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden