Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm oljan i en kastrull till 170°C.
  2. Strimla ramslöken och sänk försiktigt ner den i oljan med en slev, det kan stänka lite av oljan eftersom ramslöken innehåller vätska.
  3. Fritera ramslöken tills den får lite färg. Ta från värmen och låt oljan svalna, låt löken ligga kvar i oljan.
  4. Mixa ihop äggulorna med senapen, ättikan och salt i en matberedare eller blender. Tillsätt oljan och löken, lite i taget under mixning. Smaka ev av med mer salt.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 2 1/2 dl neutral olja
  • 100 g färsk ramslök
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4308 kJ / 1030 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept