Rostad ramslöksdipp

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
6
Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Rostad ramslöksdipp

Ingredienser

ca 2 dl
2 1/2 dl  neutral olja
100 g  färsk ramslök
2   äggulor
1 1/2 tsk  dijonsenap
1 1/2 tsk  ättiksprit (12%)
3/4 tsk  salt

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp

Katarina

2022-04-23

Ser nu att man ska låta dem ligga kvar... för att ge smak till oljan?

Monica

2018-06-02

undrar varför man ska fritera dem först?

Monica

2018-06-02

Hej! För att få fram en rostad smak. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-06-11

Näringsvärde per portion

Energi4308 KJ / 1030 kCal
Fett113 g
Salt2.63 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ramslöksmajonnäs
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med ramslök och citron
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majonnäs med västerbottensost och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vaniljkräm
Betyg 3.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga