Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2018
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Kommentarer
Katarina
2022-04-23Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp
Monica
2018-06-02Ser nu att man ska låta dem ligga kvar... för att ge smak till oljan?
Monica
2018-06-02undrar varför man ska fritera dem först?
Redaktionen ICAse
2018-06-11Hej! För att få fram en rostad smak. Hälsningar Michelle