Rostad ramslöksdipp

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Rostad ramslöksdipp

Ingredienser

ca 2 dl
2 1/2 dl neutral olja
100 g färsk ramslök
2 äggulor
1 1/2 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Undrar hur många dagar håller den i kylen?

Ulrika

2025-03-11

Hej Ulrika! Eftersom det är råa äggulor så brukar vi säga 4 dagar bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2025-03-14

Gjorde den här och den blev bra, god smak och bra konsistens. Fick ihop den så att den blev som en dip. Det går inte att hitta färsk Ramslök så här års men det fungerade med finhackad fryst Ramslök, 2 paket a 40g använde jag. Man får passa sig för stänk , ett tips är att använda en 3L kastrull.

Sven thomas

2023-10-07

Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp

Katarina

2022-04-23

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi4308 KJ / 1030 kCal
Fett113 g
Salt2.63 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ramslöksmajonnäs
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sill med ramslök och citron
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Majonnäs med Västerbottensost och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pavlova med rabarber och pistage
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad