Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
ca 2 dl
2 1/2 dl neutral olja
100 g färsk ramslök
2 äggulor
1 1/2 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi4308 KJ / 1030 kCal
Fett113 g
Salt2.63 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g
Kommentarer
Undrar hur många dagar håller den i kylen?
Ulrika
2025-03-11Hej Ulrika! Eftersom det är råa äggulor så brukar vi säga 4 dagar bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-03-14Gjorde den här och den blev bra, god smak och bra konsistens. Fick ihop den så att den blev som en dip. Det går inte att hitta färsk Ramslök så här års men det fungerade med finhackad fryst Ramslök, 2 paket a 40g använde jag. Man får passa sig för stänk , ett tips är att använda en 3L kastrull.
Sven thomas
2023-10-07Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp
Katarina
2022-04-23