Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Gremolatayoghurt

Gremolatayoghurt är alltså yoghurt, citronzest, hackad bladpersilja, olivolja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet från citronerna.
  2. Lägg yoghurten i en skål. Blanda ner citronskal, bladpersilja, olivolja och pressad vitlök i yoghurten. Rör om.
  3. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 10
  • skalet av 3 citroner
  • 8 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 558 kJ / 133 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer