Chimichurri på basilika

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Chimichurri på basilika

Chimichurri är en örtolja som härstammar från Sydamerika. I det här receptet görs chimichurrin med basilika och går att använda som både marinad eller sås. Supergod att ringla över fredagstacon, på flanksteken eller laxen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Chimichurri på basilika

Ingredienser

ca 2 dl
1   kruka basilika
1 dl  olja
3 msk  rödvinsvinäger
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1   röd peppar (chili)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1696 KJ / 405 kCal
Fett44 g
Salt1.8 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Chimichurri
Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinad till räkor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad avokado med lök och koriander
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsmarinad
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga