Chimichurri på basilika

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Chimichurri på basilika

Chimichurri är en örtolja som härstammar från Sydamerika. I det här receptet görs chimichurrin med basilika och går att använda som både marinad eller sås. Supergod att ringla över fredagstacon, på flanksteken eller laxen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Chimichurri på basilika

Ingredienser

ca 2 dl
1   kruka basilika
1 dl  olja
3 msk  rödvinsvinäger
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1   röd peppar (chili)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1696 KJ / 405 kCal
Fett44 g
Salt1.8 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Glaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chimichurri
Betyg 4.1 av 5.
218 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Guasacaca – Avokadosalsa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerad fläskkarré
Betyg 2.6 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinad till räkor
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad avokado med lök och koriander
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga