Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Barbecuesås

Tomatbaserad barbecuesås som du enkelt gör själv. Muscovadosocker, apelsin och worcestersås förstärker smakerna. Grym till revbensspjäll och grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland.
  4. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
  5. Använd gärna barbecuesåsen till Spare ribs El Bulli-style.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på worcestersåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 1/2 cm ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk sherry eller rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk worcestersås
  • 400 ml passerade tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer