Barbecuesås
Tomatbaserad barbecuesås som du enkelt gör själv. Muscovadosocker, apelsin och worcestershiresås förstärker smakerna. Grym till revbensspjäll och grillat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
7 dl
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4 1/2 cm ingefära
1 msk olivolja
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sherry eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml passerade tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater18 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur bra som helst! En favorit. (Fast halvera sockermängden).
Natalie
2024-11-16Det här receptet har ersatt barbecuesås-receptet från Buffé nr 6 2008. Jag vill ha tillbaka det gamla receptet. Var mer vanliga ingredienser i den varianten. Brukar göra det gamla receptet på Barbekuekyckling och Barbecuesås varje sommar.
Lena
2024-06-13Hej Lena! Här är det gamla receptet: https://www.e-magin.se/paper/mp6ts0gj/paper#/paper/mp6ts0gj/8 Trevlig sommar! Mvh Tove
Redaktionen
2024-06-14Vart bra men hade väl i för mycket ingefära för det tog över hela smaken
Jonas
2022-02-03