Sandefjordsås

Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat
8
Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Sandefjordsås

Ingredienser

ca 3 dl
1/2   kruka dill
1/2   kruka gräslök
1 dl  vispgrädde
1 dl  crème fraiche
100 g  rumsvarmt smör
75 g  stenbitsrom
1 tsk  färskpressad citronjuice
salt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

3 dl sås räcker till ca 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Går det att göra denna sås under dagen, för att senare värma upp den på kvällen?

Elin

2024-09-16

Hej Elin! Risken är att såsen spricker tackvare att det är så mycket smör i den. Så jag skulle inte rekommendera det tyvärr. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-17

Hade ingen dill eller citron. Matlagningsgrädde, lättcreme fraiche och bregott men supergott ändå...I sommarstugan...vad gör man. Ugnsstekt lax och kokt potatis. Ska bli spännande att göra den på "riktigt "

Anne brigitte

2024-08-18

Jättegod sås till fisk och enkel att göra. Hade småkornig rom men tog inte hela, smakade av. Behövde inte salta såsen.

Annikka

2024-07-06

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Romröra
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax på tunnbröd med färskpotatissallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga