Sandefjordsås
Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och smör.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
3 dl sås räcker till ca 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Går det att göra denna sås under dagen, för att senare värma upp den på kvällen?
Elin
2024-09-16Hej Elin! Risken är att såsen spricker tackvare att det är så mycket smör i den. Så jag skulle inte rekommendera det tyvärr. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-17Hade ingen dill eller citron. Matlagningsgrädde, lättcreme fraiche och bregott men supergott ändå...I sommarstugan...vad gör man. Ugnsstekt lax och kokt potatis. Ska bli spännande att göra den på "riktigt "
Anne brigitte
2024-08-18Jättegod sås till fisk och enkel att göra. Hade småkornig rom men tog inte hela, smakade av. Behövde inte salta såsen.
Annikka
2024-07-06