Sandefjordsås

Betyg 4.8 av 5.
55 personer har röstat
11
Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Sandefjordsås

Ingredienser

ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Supergott. Hade pankostekt torsk och potatis till den. Himla gott

Ann-charlotte

2024-11-20

Jättegott!

Monika

2024-10-16

Enkel o fantastisk god sås

Thommy

2024-09-20

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västkustsill
Betyg 4.7 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbullar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga