Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
23 stUderbar
Jennie
Suverän. Underbar till röding, lax och laxöring. Även god utan örterna
Margareta
Nej
Louis
Suverän till stekt gös & kokt potatis. Svårt tänka mig den kan bli så mycket godare, men testar nog nästa gång med några droppar fiskfond i som någon föreslog i kommentarerna.
Göran
Enkel och mycket god till fisk särskilt
Katarina
Ta gärna 1 halv fiskbuljong tärning i grädden.
Bertil
Lade till en liten gnutta fiskfond, serverade med smörstekt torsk och kokt potatis, supergott!
Anna
Mycket gott i all sin enkelhet. Hade sparris,nypotatis ,fjällröding. Kände mig riktigt lyxig
Gun helene
Riktigt god! Serverade den till vit sparris och smöröst torskrygg - en höjdare! 💕
Thomas
Så gott! Man skulle kunna äta den med sked i djuptallrik….
Åsa