Sandefjordsås
Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergott. Hade pankostekt torsk och potatis till den. Himla gott
Ann-charlotte
2024-11-20Jättegott!
Monika
2024-10-16Enkel o fantastisk god sås
Thommy
2024-09-20