UNDER 30 MIN | Enkel

Koriandersalsa med sting

I denna koriandersalsa möts den smakrika koriandern med hettan av chili. Med stänk av lime lyfts smakerna ytterligare och i sin helhet blir denna salsa en vinnare i sommar. Gott till grillat, god att bjuda som dipp eller att ha som del av en dignande salladsbuffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka koriandern. Skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och hacka chilin. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
  2. Blanda samtliga ingredienser och krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka koriander
  • 1/4 gurka
  • 1/2 röd peppar
  • 1/2 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 451 kJ / 108 kCal