Tzatziki

Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 - 2 stora vitlöksklyftor
1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
1 msk olivolja
svartpeppar från kvarnen
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 91 kCal
Fett7 g
Salt2.65 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man verkligen kalla det tzatziki om man tar bort grekisk yoghurt, olivolja och gurka? Hur tänkte du där Ida?
Anton
2025-03-02Mycket bra men räcker definitivt med 1 vitlöksklyfta!
Sofia
2025-01-11Jag gör den på proteinpudding istället för grekisk yogurt och kokosolja istället för olivolja, blir jättegott ändå! Skippa INTE vitlöken men däremot gurkan.
Ida
2024-12-09