Vegansk aioli

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
0
Vegansk aioli

Aioli är den perfekta såsen till pommes frites, bröd, grönsaker och grillat och kan utan problem göras vegansk. I en vegansk aioli byter man ut äggen mot kikärtsspad med samma goda och krämiga resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Vegansk aioli

Ingredienser

ca 2 dl
1   vitlöksklyfta
2 dl  rapsolja
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  vitvinsvinäger
3 msk  spad från kokta kikärtor
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3156 KJ / 754 kCal
Fett85 g
Salt1.7 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Snabb aioli
Betyg 4.2 av 5.
490 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellaioli
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cashewaioli
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och chiliaioli
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsmajonnäs - utan ägg
Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga