Vegansk aioli
Aioli är den perfekta såsen till pommes frites, bröd, grönsaker och grillat och kan utan problem göras vegansk. I en vegansk aioli byter man ut äggen mot kikärtsspad med samma goda och krämiga resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
ca 2 dl
1 vitlöksklyfta
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk spad från kokta kikärtor
salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3156 KJ / 754 kCal
Fett85 g
Salt1.7 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Går det bra med spad från kikärtor på burk/tetra?
Ninis
2024-03-04Ja det går finfint! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-05Hur länge borde den hålla sig i kylskåp på ett ungefär?
Linnea
2023-09-11Hej Linnea! Aiolin håller ca 1 vecka i en väl rengjord burk i kylen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-19