DRYCKESTIPS
TILL NÄSSELSOPPA MED FÄNKÅL
Servera med torrt, mousserande vitt vin utan alkohol eller vitt, stilla vin med alkohol gjort på druvan sauvignon blanc.
TILL WALLENBERGARE MED POTATISPURÉ
Gott i glaset är hemgjord, rårörd lingondricka eller rött vin gjort på druvan cabernet franc.
TILL RÖDING PÅ NORRLANDSVIS
Passar väl ihop med fatlagrade vita viner med lite smöriga toner i smaken.
TILL UGNSBAKAD TORSK MED ÄGGSÅS
Matcha med vitt, torrt vin från Chablis, halvtorr, tysk riesling, ljust alkoholfritt öl eller hemgjord citrondricka utan alltför mycket socker.
TILL RÅRAKA MED LÖJROM
Drick kallt, ljust öl av typen pilsner eller lager, med eller utan alkohol.
TILL KÅLPUDDING
Kombinera med ett glas kall mjölk eller mörkt öl av typen brown ale.
TILL SKOMAKARLÅDA MED POTATISSTOMP
Smakrikt vitt vin gjort på druvan chardonnay eller alkoholfritt mörkt öl.
TILL KALV I DILL
Välj ett fruktigt vitt vin med liten touch av sötma, gärna gjort på druvan pinot gris eller pinot blanc från Alsace. Veteöl, med eller utan alkohol, fungerar också bra.