Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2019
Innnehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och mjölk. Uteslut brynt smör eller smält laktosfritt smör till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut brynt smör till servering.
Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.
Kommentarer
Lisa
2022-03-06Håller med de flesta om att smeten är ohanterligt lös. Detta trots att jag spritsade ut biffarna. Ångrar att jag inte läste kommentarerna innan jag började laga.. 🙁
Hannah
2021-11-06Jättebra recept. Smeten är väldigt lös till att börja med, men om man blandar runt den i bunke ordentligt så kommer den sätta sig till slut (saltet hjälper bl.a till med att binda smeten).
Nina
2021-09-26Jag tyckte smeten blev lös men den gick att platta till biffar, snabbt ner i ströbröd och sedan togs biffen upp försiktigt med båda händerna . Hade iskall bunke och ingredienserna var också kylskåpskalla och använde 500 gram färs.