Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Innnehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och mjölk. Uteslut brynt smör eller smält laktosfritt smör till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut brynt smör till servering.
Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sämsta receptet, smeten var så lös att den blev helt ohanterbar. Skulle göra wallenbergarna till en fest men fick faktiskt kassera dem köpa ny kalvfärs och göra efter Arlas recept och det blev perfekt
Åsa
2023-03-24Eftersom jag läst alla kommentarer var jag försiktig med grädden. En tredjedel blev lagom! Kunde sedan portionera med en stor sked, klicka ner i ströbröd, vända runt och därefter forma med händerna. Blev uppskattad måltid på födelsedagsfesten :)
Joakim
2023-01-14Jag håller inte alls med att smeten är för lös, jag använde all grädde som stod i receptet men sen tog jag fram mixen och smeten blev helt klart hanterbar! Jätte bra recept som jag kommer göra igen!
Eline
2022-12-04