Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Wallenbergare

Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Wallenbergare: Lägg bunken till färsen i frysen och se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.
  2. Blanda färs, salt och peppar. Tillsätt äggulor och grädde och blanda ihop. Rör tills det gått ihop. Forma 8–10 stycken små biffar (för 4 port).
  3. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen och vispa ihop med den varma gräddmjölken. Smaka av med citronskal, muskot och salt.
  4. Wallenbergare: Vänd biffarna i ströbröd och stek i smör 4 –5 minuter per sida.
  5. Ärter: Koka upp vatten, smör, lök och salt i en kastrull. Lägg ner ärtorna och sjud 2–3 minuter.
  6. Till servering: Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötter. Servera wallenbergarna med potatispuré, ärter, brynt smör och rårörda lingon.

För alla

Innnehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och mjölk. Uteslut brynt smör eller smält laktosfritt smör till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut brynt smör till servering.

Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Wallenbergare
  • 400 g finmalen kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g smör
Potatispuré
  • 800 g potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk (3%)
  • 50 g smör
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 krm riven muskot
  • ca 1/2 tsk salt
Ärter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 2 krm salt
  • 200 g frysta gröna ärter
Till servering
  • 50 - ca 100 g brynt smör
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 5620 kJ / 1343 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer