Wallenbergare

24
18
Wallenbergare

Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Wallenbergare

400 g
finmalen kalvfärs
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
3
äggulor
3 dl
vispgrädde
2 dl
ströbröd
50 g
smör

Potatispuré

800 g
potatis
1 dl
vispgrädde
1/2 dl
mjölk (3%)
50 g
smör
1 tsk
finrivet citronskal
1 krm
riven muskot
ca 1/2 tsk
salt

Ärter

1 dl
vatten
2 msk
smör
1/2
finhackad gul lök
2 krm
salt
200 g
frysta gröna ärtor

Till servering

ca 50 - 100 g
brynt smör
-
rårörda lingon

För alla

Innnehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och mjölk. Uteslut brynt smör eller smält laktosfritt smör till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut brynt smör till servering.

Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Det går också bra att hälla smeten i en spritspåse, klipp ut ett hål (ca 1 1/2-2 cm) och spritsa biffar direkt på ströbrödet.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anna

11/11/2020

Jag kan bara hålla med samtliga som skriver här. Sprits eller inte, ni bör uppdatera receptet med mindre vätska. Går ej att hantera.

Jan

11/4/2020

Använd 500g kalvfärs och 2dl grädde så funkar receptet

Linda

10/31/2020

Värdelöst uselt recept

Näringsvärde per portion

Energi 5620 KJ / 1343 kCal
Fett 105 g
Salt 4.59 g
Kolhydrater 67 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept