Wallenbergare
Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Wallenbergare
500 g finmalen kalvfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
50 g smör
Potatispuré
800 g potatis
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
50 g smör
1 tsk finrivet citronskal
1 krm riven muskot
ca 1/2 tsk salt
Ärter
1 dl vatten
2 msk smör
1/2 finhackad gul lök
2 krm salt
200 g frysta gröna ärtor
Till servering
ca 50 - 100 g brynt smör
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.
Energi5620 KJ / 1343 kCal
Fett105 g
Salt4.59 g
Kolhydrater67 g
Protein32 g
Kommentarer
Så perfekta i både smak och konsistens och avslutningen i ugnen gjorde det enkelt att inte översteka.Mums
Christer
2024-10-29Oj oj det blev för löst, biffarna gick knappt att vända i stekpannan…. Följde receptet exakt ! Denna gör vi inte igen tyvärr
Maria
2024-10-12Perfekt så himla gott.
Birgitta
2024-10-12