Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Saftig kålpudding

Ett recept på kålpudding som får det att vattnas i munnen! Saftig, krämig, och hur god som helst. Kålpuddingen görs på en smet av köttfärs och ris som gräddas mellan två lager av sirapsstekt vitkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kålpudding: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av smöret tills den mjuknar, låt svalna.
  4. Strimla och stek kålen i resten av smöret och hälften av sirapen ca 10 minuter tills den mjuknar och får lite färg. Smaka av med 1 tsk salt (för 4 port).
  5. Lägg färsen i en bunke och blanda med ¾ tsk salt, 2 krm peppar (för 4 port) och mjölken. Tillsätt ris, lök, ägg och resten av sirapen.
  6. Lägg hälften av kålen i en smord ugnsform ca 30 x 25 cm (för 4 port). Bred färsen över kålen och toppa med resten av kålen. Värm buljongen och skeda den över. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  7. Gräddsky: Häll av buljongen som bildats runt puddingen i en kastrull. Låt koka några minuter och tillsätt grädden. Smaka av med citronjuice.
  8. Till servering: Servera kålpuddingen med potatis, lingon, gurka och gräddsky.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Buljong kan bytas ut mot 3 dl vatten och 1 msk konc kalvfond.

Ingredienser

Portioner: 4
Kålpudding
  • 1/2 dl grötris
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 800 g vitkål
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 500 g blandfärs
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 3 dl kalvbuljong
Gräddsky
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Till servering
  • kokt potatis
  • rårörda lingon
  • pressgurka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3762 kJ / 899 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer