Kärt barn har många namn, men oavsett om du kallar denna rätt för slottsstek eller herrgårdsstek så är det en svensk klassiker med anor från tidigt 1900-tal. I detta originalrecept får fransyskan sällskap av kryddpeppar, konjak och ansjovisfiléer i grytan och serveras med smörstekt brysselkål.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fruktansvärt gott, en så enkel men lyxig måltid!
Sara
2022-11-04Jättegott och lätt att göra. Jag körde klassisk pressgurka och gelé till.
Maria
2021-02-21Helt över förväntan. Blev jättegod. Jag stekte brysselkål i smör och serverade med lite mer brynt smör vid servering. Toppenrecept för en sån traditionell rätt.
You
2020-12-19