Slottsstek

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
11
Slottsstek

Slottsstek eller herrgårdsstek som den också kallas för är svensk husmanskost med anor från tidigt 1900-tal.Slottssteken görs av fransyska och köttet får sällskap av kryddpeppar, konjak, rödlök och ansjovisfiléer i grytan. Du serverar slottssteken med konjakssky, kokta potatis och smörstekt brysselkål.

Slottsstek

Ingredienser

6 portioner
1 kg  fransyska
1 tsk  salt
2 krm  mald vitpeppar
2   rödlökar
2 msk  smör
6   kryddpepparkorn
4   ansjovisfiléer
2 msk  konjak
2 tsk  ättika (12%)
1 tsk  honung
7 dl  köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
smörstekt brysselkål

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

70grader är mer rimligt för nöt än 75 som i receptet. Om man inte vill ha torrt och segt vill säga.

Richard

2023-12-31

Alldeles för mycket med 7 dl buljongen! Alldeles för lite med 2 tsk majsstärkelse. Köttet blev kokt och smaklöst! Måste vara fel på receptet!

Lisbeth

2023-12-20

Smaklöst!!

Lisbeth

2023-12-20

Näringsvärde per portion

Energi1161 KJ / 278 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savarin
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålsoppa
Betyg 4.1 av 5.
216 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga